ροή ειδήσεων

Τούρκοι επενδυτές που μπαίνουν στο Hilton


Σε στρατηγική συμμαχία για τη διεκδίκηση του Hilton προχωρούν η τουρκική Dogus και ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου. Οι δύο όμιλοι, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσαν κοινή προσφορά για την αγορά της Ιονικής Ξενοδοχειακής, ιδιοκτήτρια του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας, ενώ δεν αποκλείεται στη συνέχεια το σχήμα να ενισχυθεί και με επενδυτικό fund αλλά και με διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα, δεδομένου ότι η σύμβαση με την αλυσίδα Hilton λήγει στο τέλος του 2016.

Η συμμαχία μεταξύ των δύο ομίλων (σ.σ στο μετοχικό κεφάλαιο της Temes, του ομίλου Κωνσταντακόπουλου που "τρέχει" το Costa Navarino συμμετέχει και ο ομιλος Olayan) σηματοδοτεί μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις στην ελληνική τουριστική αγορά, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου, επιχειρεί να τοποθετηθεί με την κίνησή του αυτή, στην αθηναϊκή ξενοδοχία. Η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει την μακροπρόθεσμη στρατηγική του ομίλου στον τομέα του τουρισμού, μέσω στρατηγικών κινήσεων, με αντίκτυπο συνολικά στην ελληνική οικονομία.

Οι νεότερες πληροφορίες επιβεβαιώνουν το δημοσίευμα του newmoney.gr, πριν το κλείσιμο των προσφορών.

Όπως γράφαμε:

Λίγο πρίν την κατάθεση των προσφορών, πληροφορίες έκαναν λόγο για συνεργασία - έκπληξη από την τουρκική Dogus και τον όμιλο Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος, ως γνωστόν έχει συνάψει συμφωνία με τον όμιλο Olayan για την έτερη μεγάλη επένδυση που ''τρέχει'' στην Costa Navarino.

Το όνομα της τουρκικής Dogus ήταν από την αρχή στην πρώτη γραμμή ως ένας από τους πλέον ισχυρούς διεκδικητές για το ιστορικό ξενοδοχείο, όπως άλλωστε και του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος αναζητεί την κατάλληλη ευκαιρία να τοποθετηθεί στην ξενοδοχεική αγορά της Αττικής (σ.σ. ο όμιλος ήταν μεταξύ των αρχικών διεκδικητών και για τον Αστέρα Βουλιαγμένης). Η Dogus του Φ. Σαχένκ έχει μπεί δυνατά στο ''παιχνίδι'' προκειμένου να αποσπάσει μερίδιο της πίτας από τον τουρισμό πολυτελείας -και όχι μόνο- στην Ελλάδα.

Τα σενάρια που κυκλοφορούν ακόμη κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο προσφορές οι οποίες θα κατατεθούν από ισάριθμα σχήματα, ενώ μεταξύ των διεκδικητών είχαν ακουστεί τα ονόματα της αμερικανικής Hines- η οποία ωστόσο φαίνεται να έχει υπαναχωρήσει-, του ομίλου Γ. Δασκαλαντωνάκη από κοινού με την Lone Star, η οποία φαίνεται να διατηρεί επίσης ισχυρό ενδιαφέρον και του νοτιοαφρικανικού ομίλου της Orion. Επίσης στις συζητήσεις των τελευταίων ημερών, ακουγόταν το όνομα του Τζον Κατσιματίδη, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, ωστόσο είχε υπαναχωρήσει στη συνέχεια.

Δύο από τις σημαντικές παραμέτρους που θα καθορίσουν εν πολλοίς και το τίμημα- το οποίο έχει οριοθετηθεί μεταξύ 140- 170 εκατ. ευρώ- είναι αφενός η δυνατότητα για επέκταση του ξενοδοχείου αλλά και το γεγονός ότι στο τέλος του 2016 λήγει το συμβόλαιο διαχείρισης της αλυσίδας Hilton, το οποίο είχε υπογραφεί κατά το παρελθόν με την ιδιοκτήτρια Ιονική Ξενοδοχειακή, θυγατρική του ομίλου της Alpha Bank.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *