ροή ειδήσεων

Ξένα ΜΜΕ: Η Γερμανία απέρριψε το άσυλο που ζήτησε ο Ερντογάν (LIVE)


Με ανακοίνωση που στάλθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δημοσίευσαν τουρκικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, ο τουρκικός στρατός ανέφερε πως όλες οι υφιστάμενες εξωτερικές σχέσεις της χώρας θα συνεχιστούν και πως το κράτος δικαίου παραμένει προτεραιότητα.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ επιβεβαίωσε την εξέγερση από τμήμα του στρατού λέγοντας ότι πρόκειται για απόπειρα από ομάδα εκτός της ιεραρχίας. Απέφυγε ωστόσο να χρησιμοποιήσει τη λέξη πραξικόπημα. Λέει ότι κλήθηκαν οι δυνάμεις ασφαλείας «για να κάνουν αυτό που πρέπει».

Ο Γιλντιρίμ μίλησε για «εξέγερση από τμήμα του στρατού», λέγοντας ότι «θα ήταν λάθος να το χαρακτηρίσουμε πραξικόπημα», και κάλεσε σε ηρεμία.

«Η εκλεγμένη κυβέρνηση παραμένει στα ηνία. Αυτή η κυβέρνηση θα φύγει μόνο όταν το πει ο λαός» ανέφερε ο Γιλντιρίμ, προσθέτοντας ότι «δεν συμβιβαζόμαστε όσον αφορά στη Δημοκρατία». όπως μετέδωσε το δίκτυο NTV.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

01:03 Μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε πριν από λίγο στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα, ενώ μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πετούν πάνω από την πρωτεύουσα, μεταδίδουν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και του RIA Novosti, αλλά και το Ρόιτερς επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

01:02 Η Γερμανία απέρριψε το άσυλο που ζήτησε ο Ερντογάν, αναφέρουν ξένα Μέσα.

01:00 Όλες οι αεροπορικές πτήσεις της British Airways και της Lufthansa που είχαν προορισμό αεροδρόμια της Τουρκίας εκτρέπονται σε άλλους προορισμούς ή επιστρέφουν εκεί από όπου απογειώθηκαν, σύμφωνα με εκπροσώπους των δύο εταιρειών, έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

00:52 Iσχυρή έκρηξη στην Άγκυρα και ανταλλαγή πυροβολισμών έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

00:50 Άσυλο στη Γερμανία ζήτησε ο Ερντογάν σύμφωνα με ξένα Μέσα

00:40 Ασφαλείς είναι οι Κύπριοι μαθητές που βρίσκονται στην Τραπεζούντα, ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, στο ΡΙΚ

00:33 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η Κυβέρνηση είναι σε επιφυλακή.

00:31 O Ερντογάν καλεί τον κόσμο να αντισταθεί, μέσα από διάγγελμα που κάνει μέσω Skype.

00:22 Όλα τα νευραλγικά πόστα σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη έχουν τεθεί υπό πολιορκία ή υπό κατάληψη.

00:21 Πηγή προσκείμενη στην ΕΕ θεωρεί ότι η απόπειρα πραξικόπηματος είναι σοβαρή και δεν τη διευθύνουν απλά «μερικοί συνταγματάρχες».

00:17 Η τουρκική τηλεόραση δείχνει εικόνες με πολίτες να προσπαθούν να πλησιάσουν τον στρατό.

00:10 Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε ότι ελπίζει πως θα υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα και πολιτική συνέχεια στην Τουρκία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε να αποφευχθεί η αιματοχυσία στην Τουρκία και τα όποια πολιτικά ζητήματα υπάρχουν να διευθετηθούν εντός του πλαισίου του Συντάγματος της χώρας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας προέτρεψε τους γάλλους υπηκόους στην Τουρκία να μην κυκλοφορούν στους δρόμους εξαιτίας της σοβαρής κατάστασης στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο Κε ντ' Ορσέ.

00:09 Απαγόρευση κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα.



00:08 Στρατιωτικοί εισήλθαν στο κτίριο του δικτύου της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της Τουρκίας, του TRT, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η πρόσβαση στους γνωστότερους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, υπόκειται σε περιορισμούς στην Τουρκία, σύμφωνα με εταιρείες που παρακολουθούν την κίνηση στο Διαδίκτυο.

00:04 Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είχαν εντοπίσει έντονη κινητικότητα εκ μέρους των τουρκικών δυνάμενω, σύμφωνα με ελληνικά Μέσα.

00:03 Βίντεο από την κινητοποίηση του στρατού.



23:59 Διάγγελμα θα κάνει από στιγμή σε στιγμή ο Ερντογάν.

23:50 Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μεταδίδει την πληροφορία ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ κρατείται όμηρος από ομάδα αξιωματικών στο γενικό επιτελείο.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την πληροφορία ότι το γενικό επιτελείο ανακοίνωσε πως ανέλαβε την εξουσία. Ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι ουδείς μέχρι στιγμής δεν επικαλείται κάποια πηγή.

23:49 Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν παραμένει ασφαλής, σύμφωνα με το CNN TURK.

Ένας δημοσιογράφος του NTV ανέφερε πως ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη.

‘Ενας αυτόπτης μάρτυρας του πρακτορείου Ρόιτερς ανέφερε πως όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ ακυρώθηκαν.

23:47 Η αμερικανική πρεσβεία κάλεσε τους αμερικανούς που βρίσκονται στην Τουρκία να παραμείνουν στα σπίτια τους κατά την διάρκεια της νύχτας εν μέσω απόπειρας στρατιωτικού πραξικομήματος, όπως ανέφερε αξιωματούχος.



Πηγή: news.in.gr

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/322915/xena-mme-i-germania-aperripse-to-asylo-pou-zitise-o-erntogan-live#sthash.GvDdIUun.dpuf

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *