ροή ειδήσεων

ΤΩΡΑ: Αναφορές ότι παραδόθηκε ο επικεφαλής του πραξικοπήματος (LIVE)

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως κατέλαβε την εξουσία στην χώρα για να προστατέψει την δημοκρατική τάξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Με ανακοίνωση που στάλθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δημοσίευσαν τουρκικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, ο τουρκικός στρατός ανέφερε πως όλες οι υφιστάμενες εξωτερικές σχέσεις της χώρας θα συνεχιστούν και πως το κράτος δικαίου παραμένει προτεραιότητα.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ επιβεβαίωσε την εξέγερση από τμήμα του στρατού λέγοντας ότι πρόκειται για απόπειρα από ομάδα εκτός της ιεραρχίας. Απέφυγε ωστόσο να χρησιμοποιήσει τη λέξη πραξικόπημα. Λέει ότι κλήθηκαν οι δυνάμεις ασφαλείας «για να κάνουν αυτό που πρέπει».

Ο Γιλντιρίμ μίλησε για «εξέγερση από τμήμα του στρατού», λέγοντας ότι «θα ήταν λάθος να το χαρακτηρίσουμε πραξικόπημα», και κάλεσε σε ηρεμία.

«Η εκλεγμένη κυβέρνηση παραμένει στα ηνία. Αυτή η κυβέρνηση θα φύγει μόνο όταν το πει ο λαός» ανέφερε ο Γιλντιρίμ, προσθέτοντας ότι «δεν συμβιβαζόμαστε όσον αφορά στη Δημοκρατία». όπως μετέδωσε το δίκτυο NTV.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

01:55 Το Reuter αναφέρει ότι ο αρχηγός του πραξικοπήματος έχει παραδοθεί. Την ίδια ώρα όμως, τα πολεμικά αεροσκάφη συνεχίζουν να κάνουν κύκλους πάνω από την πόλη, ενώ στην πλατεία Ταξίμ σημειώθηκε και 9η έκρηξη.

01:51 Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) διατηρεί την εξουσία στη χώρα, δήλωσε σε τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, μετά την ανακοίνωση του στρατού ότι προχώρησε σε πραξικόπημα χθες βράδυ.

01:50 Ομάδα διαδηλωτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων έποικοι, συγκεντρώθηκαν απόψε μπροστά από τη λεγόμενη πρεσβεία της Τουρκίας στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, οι διαδηλωτές κρατούν σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους και διαμαρτύρονται κατά του πραξικοπήματος στην Τουρκία, φωνάζοντας συνθήματα.

01:48 Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες, μετά από πυροβολισμούς του στρατού, κατά πολιτών.

01:47 Ο Γιλντιρίμ ζητά από την ηγεσία του τουρκικού στρατού να επιστρέψει στη θέση της. «Δεν πρέπει κανείς να ανησυχεί. Η κυβέρνηση παραμένει η ίδια».

01:46 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογο του Προκόπη Παυλόπουλο είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν την κατάσταση στην Τουρκία.

01:44 Πληροφορίες αναφέρουν ότι η λαϊκή παρέμβαση υπέρ του Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα.

01:43 «O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να ζήτησε άδεια να προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ρώμης Τσαμπίνο», μετέδωσε το ειδησεογραφικό κανάλι Rai news 24.

Την πληροφορία έδωσε ο διευθυντής του Rai News, Αντόνιο Ντι Μπέλλα, προσθέτοντας ότι η Γερμανία φέρεται να αρνήθηκε να επιτρέψει στον Ερντογάν να προσγειωθεί στο έδαφός της.

Πριν λίγο, όμως, η ίδια η Rai υπογράμμισε ότι μια ακόμη εναλλακτική θα μπορούσε να είναι το αεροδρόμιο του Λονδίνου

01:35 Επικοινωνία Αναστασιάδη - Τσίπρα

01:34 Τουρκικά στρατιωτικά ελικόπτερα άνοιξαν πυρ ενάντια στο αρχηγείο της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών (MIT) στην Άγκυρα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή

01:29 Ο γ.γ. των ΗΕ Μπαν Κι Μουν απηύθυνε έκκληση για ηρεμία στην Τουρκία και αναζητεί να αποσαφηνίσει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα

01:28 Ο Tούρκος υπουργός αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Εμέρ Τσελίκ κάλεσε πριν από λίγο τους άνδρες των ενόπλων δυνάμεων να παρακούσουν τις διαταγές των ανωτέρων τους που αποπειρώνται πραξικόπημα, όπως μετέδωσε το ιδιωτικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Δεν θα παραδώσουμε την δημοκρατία μας, θα αγωνιστούμε ως την τελευταία μας πνοή», ανέφερε ο Τσελίκ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

01:26 Πληροφορίες για τρεις τραυματίες στη γέφυρα του Βοσπόρου.

01:21 Στους δρόμους οι υποστηρικτές του Ερντογάν.

01:17 Κινητοποίηση στα κατεχόμενα και ανησυχία για τις εξελίξεις στην Τουρκία.


01:16 Άρματα μάχης περικύκλωσαν πριν από λίγο το κτίριο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης και άνοιξαν πυρ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.
Πυρά ακούστηκαν σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

01:14 Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχηγός του στρατού σκοτώθηκε.

01:11 Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, φαίνονται στρατιώτες να πυροβολούν πολίτες.



01:07 O Γκιούλ κάλεσε τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους.

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/322915/anafores-oti-paradothike-o-epikefalis-tou-praxikopimatos-live#sthash.reuE63E0.dpuf

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *