ροή ειδήσεων

Η MIT έμαθε για το πραξικόπημα έξι ώρες πριν την απόπειρα


Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας
για επικείμενο πραξικόπημα της χώρας, περίπου έξι ώρες πριν αυτό εκδηλωθεί το βράδυ της Παρασκευής σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα Χουριέτ.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι με βάση ανακοίνωση της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας, η MIT, δηλαδή η Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας, είχε λάβει πληροφορίες για το πραξικόπημα στις 4:00 το απόγευμα της 15ης Ιουλίου και ο υποδιοικητής της υπηρεσίας, Χακάν Φιντάν ενημέρωσε τον υποδιοικητή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, Γιασάρ Γκιουλέρ.

Το απόγευμα της Παρασκευής, στις 5:30 μ.μ., ο Φιντάν επισκέφθηκε το αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου και έδωσε στον Γιασάρ Γκιουλέρ αναλυτικές πληροφορίες για το σχεδιαζόμενο πραξικόπημα. Μισή ώρα αργότερα, ο υποδιοικητής της ΜΙΤ είχε συνάντηση με τον Γκιουλέρ, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Χολουσί Ακάρ και τον διοικητή της τουρκικής αεροπορίας, Αμπιντίν Ουνάλ.

Στις 6:30 μ.μ. μετά την εμπιστευτική συνάντηση και ενημέρωση των επιτελικών στελεχών, ο Ακάρ δίνει εντολή να κλείσει ο εναέριος χώρος για όλες τις πτήσεις. Απαγορεύτηκαν όλες οι οι στρατιωτικές πτήσεις καθώς και κινήσεις στρατευμάτων και τανκς. Ανάλογη ήταν η εντολή που έδωσε στον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων, Σαλίχ Ζεκί Τσολάκ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *