ροή ειδήσεων

Υπό πτώχευση ο μεγαλύτερος online tour operator της Γερμανίας, με σημαντική παρουσία στην Ελλάδα


Θρίλερ με το θάνατο του ιδρυτή σε αεροπορικό δυστύχημα με το αεροπλάνο του

Υπό πτώχευση φέρεται να βρίσκεται ο μεγαλύτερος online ταξιδιωτικός πράκτορας της Γερμανίας UNISTER και οι θυγατρικές του ( Ab In Den Urlaub και Flüge.de.), ο οποίος έχει σημαντική παρουσία στην Ελλάδα, διακινώντας μεγάλο αριθμό τουριστών, συνεργαζόμενος με μεγάλα ελληνικά πρακτορεία. Tο θετικό είναι ότι υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη και φαίνεται πως όλα τα πακέτα που έχουν πουληθεί καλύπτονται από αυτήν. Σύμφωνα με δημοσίευμα του fvw, ο όμιλος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα και ο ιδιοκτήτης του Thomas Wagner αναζητούσε εναγωνίως κεφάλαια, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στην Σλοβενία, επιστρέφοντας στην Λειψία από την Βενετία, στην οποία είχε μεταβεί αναζητώντας χρηματοδότηση. Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 38χρονος Wagner είχε μεταβεί στη Βενετία σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να εξασφαλίσει ένα δάνειο. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ο Wagner παρέδωσε € 1.200.000 σε μετρητά ως εγγύηση για την χρηματοδότηση, για να λάβει δάνειο € 10.000.000, αλλά έλαβε χαρτονομίσματα που αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστά. 
Η σλοβενική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι περίπου 10.000 ελβετικά φράγκα βρέθηκαν στο χώρο του αεροπορικού δυστυχήματος, αλλά δεν επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς ότι σε μια βαλίτσα υπήρχαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Ο Daniel Kirchhoff, πρώην οικονομικός διευθυντής του ομίλου και μέτοχος με μερίδιο 16,7% στην Unister, απαίτησε έρευνα, σχετικά με το γιατί τόσα πολλά μετρητά χρήματα, μεταφέρονταν με το αεροπλάνο. Μετά από έκτακτη συνέλευση των μετόχων έκτακτης ανάγκης, η Unister Holding δήλωσε σε κατάσταση αφερεγγυότητας και ένας έμπειρος διαχειριστής πτώχευσης διορίστηκε. Εκείνη την εποχή, η Unister τόνισε ότι οι επιχειρησιακές θυγατρικές της, συμπεριλαμβανομένης του Unister Travel, το οποίο τρέχει δημοφιλή portals όπως το Ab In Den Urlaub και Flüge.de, θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν κανονικά, και τόνισε ότι οι πελάτες δεν θα επηρεαστούν από την πτώχευση της holding εταιρείας. Ωστόσο, την Τρίτη, η «μικρή» ταξιδιωτική εταιρία του ομίλου, Urlaubstours, δήλωσε επίσης κατάσταση αφερεγγυότητας, χωρίς να δοθεί οποιαδήποτε εξήγηση για την κίνηση αυτή. 
Η Unister δήλωσε ότι όλες οι κρατήσεις καλύφθηκαν από την ασφάλιση αφερεγγυότητας και θα λάβει χώρα, αλλά δεν υπάρχουν νέες κρατήσεις που θα γίνονται δεκτές. Στη συνέχεια, την Τετάρτη, το ταξιδιωτικό πορταλ Udeals, το οποίο πουλούσε «δυναμικά πακέτα» πτήσεων, ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών υπηρεσιών, επίσης δήλωσε πτώχευση, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ μια άλλη θυγατρική, η Unister GmbH, η οποία ειδικευόταν σε διαφορετικό του Τουρισμού τομέα, επίσης δήλωσε πτώχευση. Ο σύνδικος πτώχευσης Lucas Flöther είπε ότι Unister «χρειάζεται επειγόντως έναν επενδυτή» και υποστήριξε ότι «ένας υψηλός διψήφιος αριθμός δυνητικών επενδυτών είχε ήδη επικοινωνήσει μαζί του» και η απλούστερη λύση θα ήταν να πωλήσει το σύνολο του ομίλου ως σύνολο, αλλά και άλλες λύσεις είναι δυνατές, είπε. Οι ταχύτατες και δραματικές εξελίξεις στην εταιρεία που εδρεύει στην Λειψία, έχουν συγκλονίσει τη γερμανική τουριστική βιομηχανία και εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του μεγαλύτερου online tour operator της Γερμανίας, που πουλά πακέτα διακοπών, πτήσεις και άλλες ταξιδιωτικά προϊόντα σε βάση προμήθειας. Οι πελάτες πληρώνουν τους προμηθευτές των υπηρεσιών άμεσα και η Unister κερδίζει μια προμήθεια πωλήσεων ανά κράτηση. Ο όμιλος με περίπου 1.100 εργαζομένους, έχει καθαρές πωλήσεις περίπου € 500 εκατ, ενώ ο τζίρος των προϊόντων και υπηρεσιώμ που πουλά έχει μια εκτιμώμενη συνολική αξία περίπου 2 δις €. Η φήμη της εταιρείας είχε πληγεί τα τελευταία χρόνια από τις έρευνες για των αρχών για φοροδιαφυγή και άλλες αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές. ΠΗΓΗ WWW.MONEY-TOURISM.GR


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *