ροή ειδήσεων

Η Porsche του καναλάρχη


Ο Νίκος Νικολόπουλος (φωτογραφία), πρώην γαλάζιος, εν συνεχεία ΑΝΕΛ και τέλος ανεξάρτητος βουλευτής, βρέθηκε, μαθαίνω, στην εκλογική του περιφέρεια στην Πάτρα. Τι το κακό, θα πείτε, ένας βουλευτής που τελευταίως ξιφουλκεί εναντίον της διαπλοκής και των δανείων στα ΜΜΕ να βρεθεί στην εκλογική του περιφέρεια; Το θέμα είναι ότι ο κ. Νικολόπουλος πήγε στην Πάτρα και έκανε βόλτες στην πόλη (προφανώς για να τον δουν οι πάντες) με την Porsche του καναλάρχη, εφοπλιστή, επιχειρηματία κ.τ.λ. Γιάννη Καραγιώργη. Προτού σας θυμίσω τι εστί Καραγιώργης να σημειώσω ότι ο εφοπλιστής-καναλάρχης οδηγούσε και ο βουλευτής ήταν συνοδηγός. Σε κάποια στιγμή έπεσαν πάνω στον πατρινό βουλευτή της ΝΔ Α. Καστανιώτη, ο οποίος έκπληκτος, όπως έλεγε σ' ένα πηγαδάκι βουλευτών, «είδα έναν συνάδελφό μου μέλος του Κοινοβουλίου να βολτάρει στην πόλη μας με πολυτελέστατο αυτοκίνητο με οδηγό τον εφοπλιστή-καναλάρχη».


Απλώς σας θυμίζω ότι ο καναλάρχης με την Porsche είχε παρουσιάσει προσφάτως και μάλιστα σε ειδική τελετή στο Μουσείο της Ακρόπολης το νέο του τηλεοπτικό δίκτυο Hellas Net, το οποίο αποτελείται από 11 περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς (μεταξύ των οποίων τα ENA Κεντρικής Ελλάδας, Irida TV της Ρόδου, PLP Αχαΐας, Corfu Channel, TRT Θεσσαλίας, Attica TV, TVM Λέσβου κ.ά.). Εις εκ των τριών που παρουσίασε τότε τη στρατηγική του καναλιού ήταν και ο (γνωστός και μη εξαιρετέος) Κ. Βαξεβάνης.

«Τι τραβάμε εμείς της Εξεταστικής»

Ο συνήθως μειλίχιος γαλάζιος βουλευτής Κ. Τζαβάρας ξαφνικά εξερράγη στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Χτύπησε τα χέρια του στο τραπέζι, φώναξε, έδειχνε να τον πνίγει το δίκιο: «Τι τραβάμε μ' αυτούς τους άσχετους Συριζαίους εμείς της Εξεταστικής» φώναζε, ζητώντας την παρέμβαση του προέδρου της Επιτροπής και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκρ. Φάμελλου. Τι είχε συμβεί; Ο κ. Τζαβάρας στη διάρκεια της συνεδριάσεως θέλησε κάτι να πει στον Ν. Δένδια που καθόταν δίπλα του, όταν επενέβη ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Γκιόλας λέγοντάς του να σιωπήσει, δήθεν επειδή δεν ακουγόταν ο εξεταζόμενος, στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς. Ποιος είδε τον κ. Τζαβάρα και δεν φοβήθηκε: «Ποιος είσαι εσύ που θα μας κάνεις παρατήρηση; Γιατί έχεις αυτό το ύφος; Αν θέλεις κάτι, να το πεις στον πρόεδρο και αυτός να το μεταφέρει σε εμάς, με την προϋπόθεση ο πρόεδρος να μην κάνει υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του» του είπε. Αργότερα ο κ. Τζαβάρας έλεγε σε συναδέλφους του βουλευτές: «Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει κάνει παντού θάλασσα. Επειδή δεν μπορούν οι βουλευτές του να υπερβούν τα επιχειρήματά μας, κυρίως εμού και του Βενιζέλου, φέρνουν στην Εξεταστική θορυβοποιούς για να προκαλούν επίτηδες θόρυβο ώστε να φαίνονται ότι κάτι κάνουν» έλεγε. Και επαναλάμβανε: «Τι τραβάμε, αδελφέ, εκεί στην Εξεταστική».

Ο Βαγγέλης για τον εκλογικό νόμο

«Αντί να συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς και να συζητήσει μαζί τους για τον εκλογικό νόμο ότι με την απλή αναλογική καταστρέφεται η δημοκρατία στη χώρα μας, κοιτάζει εάν θα πιάσει ή όχι ο Τσίπρας τους 200 βουλευτές». Τα λόγια αυτά προέρχονται από τονΒαγγέλη Μεϊμαράκη και τα έλεγε σε ένα πηγαδάκι βουλευτών. Τώρα για ποιον τα έλεγε, νομίζω ότι το έχετε καταλάβει. Ο κ. Μεϊμαράκης όμως δεν σταμάτησε εδώ, είπε και άλλα:«Εάν ήμουν εγώ στη θέση του, ακόμα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πήγαινα και θα του έλεγα ότι με τον εκλογικό αυτόν νόμο δημιουργείται τεράστιο θέμα για την επιβίωση της δημοκρατίας». Αλλά κατά τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ η σημερινή ηγεσία του κόμματος έχει στρέψει την προσοχή και το ενδιαφέρον της εάν θα βρει ή όχι ο κ. Τσίπρας τους 200 βουλευτές: «Δηλαδή εάν δεν τους βρει, θα πανηγυρίζει ότι δεν τους βρήκε; Αυτό είναι το θέμα;» διερωτήθηκε.

Ενας είναι ο εχθρός, το ΤΑΙΠΕΔ

Για πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ το ΤΑΙΠΕΔ αντιμετωπίζεται περίπου ως εχθρός. Μην ξεχνάτε τις δηλώσεις του ταλαντούχου κ. Σπίρτζη για το Ελληνικό, του επίσης ταλαντούχου κ. Δρίτσαγια τον ΟΛΠ, τους διάφορους συριζαίους βουλευτές για την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων κ.τ.λ. Θεωρούν ότι το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά δημόσια περιουσία, ξεχνώντας όμως ότι η στρατηγική του υπαγορεύεται απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου και από τον Πρωθυπουργό. Τελευταίως μας προέκυψε και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος με νόμο προωθεί δικό του (στρατιωτικό) ΤΑΙΠΕΔ. Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ρωτήθηκε από τον Α. Λοβέρδο πώς νομιμοποιείται να ενοικιάζει την περιουσία του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και αντί άλλης απαντήσεως είπε: «Εγώ πάντως δεν θα δώσω ούτε ένα ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ».

Ο εμπνευστής του... Alpha Bravo

Και όμως, ο πρώτος διδάξας την υπογραφή Alpha Bravo (που παραπέμπει στους american seals - το πιο επίλεκτο σώμα των πεζοναυτών) στα non papers του υπουργού Εθνικής Αμυνας δεν είναι, όπως πολλοί νομίζουν, ο Πάνος Καμμένος. Ο πρώτος που τη χρησιμοποίησε ήταν ο Δ. Αβραμόπουλος την περίοδο που ήταν υπουργός Αμυνας και ήθελε με αυτόν τον κωδικό να αποστέλλει διαβαθμισμένα μηνύματα υπό τη μορφή άτυπης ενημέρωσης. Το κληρονόμησε ο Νίκος Δένδιας και εν συνεχεία ο Πάνος Καμμένος που τέτοιοι στρατιωτικοί κωδικοί τον ενθουσιάζουν.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *