ροή ειδήσεων

Τα Zara κερδίζουν το κοινό. Χάνει έδαφος η H&M


Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει το κλείσιμο του καταστήματος Zara, στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι. Πολλοί θεώρησαν πως πίσω από αυτή την κίνηση, μπορεί να κρύβονται οικονομικά προβλήματα του Ομίλου Inditex. Πληροφορίες της αγοράς, όμως, δίνουν απάντηση στις φήμες. Πιο συγκεκριμένα, έγινε γνωστό πως όχι μόνο δεν υπάρχει οικονομική στενότητα, αλλά αντιθέτως, στο τέλος του 2015 η Inditex αύξησε τις πωλήσεις της στην Ελλάδα και τα συνολικά της κέρδη άγγιζαν τα 420 εκατομμύρια ευρώ.

Ο λόγος, λοιπόν, για το κλείσιμο του συγκεκριμένου καταστήματος εντοπίζεται στη λάθος διαρρύθμιση του χώρου. Η διοίκηση του Ομίλου στην Ελλάδα δήλωσε πως το κατάστημα αυτό ήταν ιδιαίτερα μικρό και δεν μπορούσε να στηρίξει το concept Zara και γι’ αυτό αποφασίστηκε η αντικατάστασή του από άλλη αλυσίδα καταστημάτων της Inditex.

Παρά τις δυσχερείς παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες, ο Αμάνσιο Ορτέγκα, πρόεδρος του Ομίλου και γνωστός ως “Mr Zara”, φαίνεται πως έχει βρει το μυστικό της επιτυχίας, αφού μόνο στη χώρα μας, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 161 καταστήματα (Zara, Zara Home, Bershka, Oysho, Massimo Dutti, Stradivarius, Pull&Bear). Το 2015, μόνο στη χώρα μας οι πωλήσεις του Ομίλου παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 5,95%, με τα συνολικά κέρδη να ξεπερνούν τα 420 εκατομμύρια (χωρίς να υπολογίζονται τα κέρδη των online καταστημάτων).

Πτώση των πωλήσεων για την H&M

Ενώ τα νέα για τον Όμιλο Inditex είναι ιδιαίτερα καλά, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τα καταστήματα H&M. To β’ τρίμηνο του 2016 τα κέρδη της H&M από τις πωλήσεις σημείωσαν πτώση 17%. Πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο και σημαντικό ποσοστό, αν αναλογιστεί κανείς ότι η γνωστή εταιρεία ρούχων, μέσα στον περασμένο χρόνο, άνοιξε 438 νέα καταστήματα σε όλον τον κόσμο. Ενώ, για φέτος, έχει σχεδιαστεί η ανέγερση ακόμα 425 καταστημάτων. Τους τελευταίους μήνες, όλο και περισσότερες χώρες έχουν τη δυνατότητα να ψωνίζουν, μέσω online καταστημάτων (μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Ελλάδα) , γεγονός που προς το παρόν δε φαίνεται να ωφελεί οικονομικά την εταιρεία.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *