ροή ειδήσεων

10 ελληνικές μπύρες μικροζυθοποιίας που πρέπει να δοκιμάσετε


Το αγαπημένο ποτό των διακοπών δεν χρειάζεται να είναι εισαγόμενο.
Αυτό το καλοκαίρι επιλέγουμε μπύρα... made in Greece! Από την Εύβοια και το Άργος μέχρι τη Σαντορίνη, τη Χίο και την Κέρκυρα, οι μικροζυθοποιίες της χώρας μπαίνουν τα τελευταία χρόνια δυναμικά στο παιχνίδι παράγοντας εξαιρετικά προϊόντα. Δοκιμάστε τις μπύρες που σας προτείνουμε και ανακαλύψτε την αγαπημένη σας!

Siris

Ένα νέο μικροζυθοποιείο με έδρα τις Σέρρες και με αναφορά σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, το οποίο προσφέρει γεύσεις γεμάτες αρώματα, δροσιά και μακρά επίγευση. Στην αγορά θα βρείτε την κλασική Voreia Pilsner, την κεχριμπαρένια Voreia IPA (με γενναίες προσθήκες Αμερικάνικου λυκίσκου και τρία είδη βύνης), τη χορταστική Voreia Stout (με καβουρδισμένα αρώματα και νότε καφέ, σοκολάτας και καραμέλας) και την ντελικάτη Voreia (με τον κόλιανδρο και το πορτοκάλι να συνδυάζονται για πρώτη φορά με το ελληνικό σιτάρι).
www.sirisbrewery.gr






Volkan
Γνήσια ελληνική μπίρα βασισμένη στο μέλι Σαντορίνης και το κίτρο Νάξου που της δίνουν ξεχωριστή υφή και γεύση αλλά κι ένα πολύ ιδιαίτερο άρωμα. Παράγεται από το 2012 στη Σαντορίνη, όπου λόγω του υφάλμυρου νερού του νησιού χρησιμοποιείται ειδικό φίλτρο ηφαιστειακής πέτρας (βασάλτη) για τη χρήση του στην παρασκευή της μπίρας. Οι εκδοχές της είναι δύο: η ξανθιά, φρουτώδης και πιπεράτη Santorini Blond και η σκούρα Santorini Black με νότες μαύρης ελιάς, πικρής σοκολάτας και γλυκόριζας.
www.volkanbeer.com




Septem
Γεννήθηκε στην Εύβοια τον Ιούνιο του 2009 από τον χημικό-οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου και τον οικονομολόγο Γεώργιο Παναγιώτου. Πήρε το όνομά της από το λατινικό επτά (septem), που συμβολίζει την έννοια της δημιουργίας. Ξεχωρίσαμε τη χρυσόξανθη και ελαφρώς γλυκιά Septem Monday's Pilsner με κρεμώδη συμπαγή αφρό, έντονα αρώματα λουλουδιών, κίτρου και λυκίσκου, τη χρυσοχάλκινη Septem Friday's Pale Ale με επίσης κρεμώδη αφρό, αρώματα λουλουδιών, εξωτικών φρούτων και φουντουκιού, αλλά και τη Septem Sunday's Honey Golden Ale που στη ζύμωσή της προστίθεται ανθόμελο
www.septem.gr


Photo:Nicola Radisis|BeerBartender

Νήσος
Η μπύρα Νήσος γεννήθηκε στη Βαγιά της Τήνου από τη Μάγια Τσόκλη και τον Αλέξανδρο Κουρή, οι οποίοι μετέτρεψαν την παραδοσιακή ταβέρνα Ροδιά σε ένα σύγχρονο ζυθοποιείο. Πρόκειται για μια ξανθιά pilsner, απαστερίωτη και μικροφιλτραρισμένη με φρέσκα αρώματα εσπεριδοειδών, η οποία μάλιστα βραβεύτηκε πρόσφατα ως η δεύτερη καλύτερη pilsner στον κόσμο στον διαγωνισμό European Beer Star- η υψηλότερη διάκριση που έχει λάβει ποτέ ελληνική μπύρα. Στην αγορά βρίσκουμε πλέον και τη μαύρη "Νήσος 7 μποφόρ" από ψημένο αβυνοποίητο κριθάρι, τηνιακό μέλι, μαύρη κορινθιακή σταφίδα και 5 εκλεκτές βύνες κριθαριού σε γενναίες ποσότητες, που αντλούν αρώματα από 2 λυκίσκους και ωριμάζουν νωχελικά πάνω σε καμένο ξύλο κυκλαδίτικης βελανιδιάς.
www.nissosbeer.com




Delphi Beer
Παράγεται από τη μικροζυθοποιία Έλιξη στην Χαλκίδα. Μια μεσογειακή μπύρα, pilsner, ξανθιά, διπλοζύμωτη και φυσικά θολή. Έχει χαρακτηριστική γεύση, ιδιαίτερα αρωματική, με ελαφριά επίγευση, πικρή αλλά ευχάριστη, που συνοδεύεται από ένα αίσθημα φρέσκιας βύνης. Κυριαρχούν τα αρώματα της ακακίας και του άνθους πορτοκαλιάς σε ισορροπία με το λεπτό άρωμα λυκίσκου. Εντυπωσιακή και καλόγουστη η μαύρη φιάλη της.
www.delphibeer.com




Φρέσκια Μπύρα Χίου
Αν βρεθείτε στο νησί μην παραλείψετε να τη δοκιμάσετε! Ανήκει στις αφροζυμωτές (ales) μπύρες και παράγεται στον Κάμπο της Χίου από εκλεκτές ποικιλίες βύνης και ολόκληρο λυκίσκο. Εμφιαλώνεται πάντα χωρίς παστερίωση και φιλτράρισμα διατηρώντας αναλλοίωτη τη γεύση και τα υπόλοιπα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της. Έχει ξανθοκίτρινο χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες και λευκό αφρό. Κυριαρχούν τα αρώματα λυκίσκου και εσπεριδοειδών, το σώμα είναι πλούσιο με φρουτώδη γεύση και διακριτική πικράδα.
www.chiosbeer.gr




Corfu Beer
Φυσική μπύρα με άρωμα... Κέρκυρας. Η κερκυραϊκή μικροζυθοποιία Corfu Beer παράγει εδώ και λίγα χρόνια μπύρες υψηλής ποιότητας τύπου real ale. Η ζύμωση και η ωρίμανσή τους γίνεται σε ειδικά τάνκερ για αρκετές εβδομάδες χωρίς σταθεροποιητές, χρωστικές ουσίες κι άλλα χημικά πρόσθετα. Τα είδη της: η καστανή Real Ale Bitter με ευχάριστη πικράδα και πλούσιο άρωμα, η Special με καραμελωμένες βύνες και μαγιές με φρουτώδη αρώματα, η ξανθιά και αναζωογονητική Ionian Pilsner με μια ευχάριστη πικράδα, η Epos που παράγεται με την προσθήκη αγνού μελιού ανθέων και η ντελικάτη βαρελίσια lager Ionian Gold.
www.corfubeer.com


photo: Gioni Olga/Corfuland.gr

Ζέος
Μια μπίρα με καταγωγή από το Άργος. Παράγεται σε μορφή μαύρης weiss, pilsner και lager, ακολουθώντας πιστά τις γερμανικές προδιαγραφές παραγωγής μπύρας και δεν έχει συντηρητικά. Η pilsner έχει γεμάτο σώμα, με ελαφρύ άρωμα λουλουδιών και φρούτων και μεγάλη επίγευση. Η lager φτιάχνεται με μακεδονική συνταγή, έχει ελαφρύ σώμα, ελαφρώς γλυκιά γεύση και είναι πολύ δροσιστική, ενώ η μαύρη weiss είναι μέτρια πικρή κι έχει άρωμα από καραμέλα, σοκολάτα και καβουρδισμένο καφέ.




Magnus Magister
Η Magnus Magister, το κατ’ εξοχήν προϊόν της ζυθοποιίας Ρόδου, είναι μια εξαιρετικής ποιότητας lager, η οποία παράγεται με παραδοσιακό τρόπο ζυθοποίησης, χωρίς καθόλου συντηρητικά. Αναζητήστε επίσης τη μεστή από γεύση Knights Beer of Rodos ή τη Magnus Weiss με το έντονο άρωμα του λυκίσκου και της μαγιάς. Θα τις βρείτε σε πολλά νησιά του Αιγαίου.
magnusmagister.gr



arttable.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *