ροή ειδήσεων

Νικήθηκε ο «αήττητος» Φελπς… αφού κατέρριψε ρεκόρ 2 χιλιετιών


Ο Μάικλ Φελπς ηττήθηκε από τον Τζόζεφ Σκούλινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο
στην τελευταία ατομική κούρσα της καριέρας του.

Ο νεαρός κολυμβητής από τη Σινγκαπούρη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδας με 50.39, αφήνοντας τον Φελπς -που έφτασε τα 27 μετάλλια σε Ολυμπιακούς αγώνες- δεύτερο με 51.14.

Μετά την κούρσα ο 31χρονος υπεραθλητής «πολιορκήθηκε» από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι τον ρώτησαν αν σκέφτεται να παραμείνει στην ενεργό δράση, την ώρα που ο κόσμος στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο του Ρίο του φώναζε ρυθμικά «τέσσερα ακόμη χρόνια Μάικλ».

«Οχι. Η απόφαση είναι οριστική. Το ίδιο φώναζαν οι φίλαθλοι και στο Λονδίνο και τελικά αγωνίστηκα για τέσσερα ακόμη χρόνια και καλά έκανα. Τώρα όμως η απόφαση μου είναι οριστική», δήλωσε κατηγορηματικά ο Φελπς.

Έσπασε ένα ρεκόρ 2.000 ετών!

Τουλάχιστον εντυπωσιακό είναι αυτό που κατάφερε ο Μάικλ Φελπς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, καταφέρνοντας να σπάσει ακόμα και το ρεκόρ ενός Έλληνα πρωταθλητή, που παρέμενε ακατάρριπτο για δύο χιλιετίες.

Με την νίκη του στον τελικό των 200 μέτρων μεικτό, ο Αμερικανός κολυμβητής κατέκτησε το 22ο χρυσό μετάλλιό του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, και 13ο σε ατομικό αγώνισμα – έχει άλλα εννέα σε ομαδικές σκυταλοδρομίες.

Με τον «μαγικό» αριθμό 13, ο Φελπς έσπασε το ιστορικό ρεκόρ που κατείχε επί 2.168 χρόνια ο Λεωνίδας από τη Ρόδο, ο οποίος είχε κερδίσει τον κότινο σε 12 ατομικά αγωνίσματα στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *