ροή ειδήσεων

Την ώρα που η Ελλάδα βουλιάζει στην ύφεση, 2,7% η ανάπτυξη στην Κύπρο!


Με ρυθμούς ανάπτυξης 2,7% «έτρεξε» η κυπριακή οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από την Κυπριακή Στατιστική Υπηρεσία, τη στιγμή που η ελληνική οικονομία έχει καθηλωθεί σε ύφεση και στο δεύτερο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται για το τέταρτο συναπτό τρίμηνο συρρίκνωσης για την ελληνική οικονομία.

Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στην Κύπρο, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τη Στατιστική Υπηρεσία, για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, παρέμεινε στο 2,7%, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Σε γραπτή δήλωση, ο Κύπριος υπουργός αναφέρει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης επιβεβαιώνει τιςθετικές προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, αλλά και την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής των τελευταίων ετών. «Αυτή η αναπτυξιακή προοπτική δεν πρέπει να υπονομευθεί, μέσα από την επιστροφή σε ανεύθυνες πρακτικές του παρελθόντος, αλλά αντιθέτως πρέπει να διαφυλαχθεί και να ενισχυθεί μέσα από μια σταθερή και υπεύθυνη συνέχιση της προσπάθειας» σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία, η κυπριακή οικονομία αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο του έτους, κατά 2,7% σε ετήσια βάση, όπως και το προηγούμενο τρίμηνο, μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ, ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες. Σε τριμηνιαία βάση, δηλαδή σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,7% έναντι ανάπτυξης 1,0% το πρώτο τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το έκτο συνεχές τρίμηνο που η κυπριακή οικονομία παρουσιάζει ανάπτυξη μετά από ύφεση που κράτησε για 14 συνεχή τρίμηνα, ξεκινώντας από το τρίτο τρίμηνο του 2011. Η Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου εκτιμά ότι η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης οφείλεται κατά κύριο λόγο στους τομείς ξενοδοχείων και εστιατορίων, επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες, λιανικό και χονδρικό εμπόριο, μεταποίηση, κατασκευές, και μεταφορές. Αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης κατέγραψαν οι ενδιάμεσοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί. Το εξωγενές περιβάλλον για την κυπριακή οικονομία παραμένει θετικό, παρά την αβεβαιότητα που είχε προκαλέσει το Brexit.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *