ροή ειδήσεων

Αναζητούνται 27.000 δικαιούχοι κάρτας αλληλεγγύης


Εκτός χορήγησης της επιδότησης σίτισης, μέσω της σχετικής κάρτας αλληλεγγύης, έμειναν τον Αύγουστο, περίπου 27.000 δικαιούχοι. Πρόκειται για πολίτες που αποδεδειγμένα διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και έως τώρα λάμβαναν τη συγκεκριμένη στήριξη (70 – 220 ευρώ το μήνα ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα).

Στο εξής όμως θα χάσουν την πολύτιμη παροχή, επειδή έχουν δηλώσει ότι κατοικούν σε έναν από τους 30 δήμους που εφαρμόζεται πιλοτικά, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Βασική προϋπόθεση λειτουργίας του ΚΕΑ, είναι η παύση χορήγησης της επιδότησης σίτισης για τις συγκεκριμένες περιοχές, όπως επίσης και γενικότερα των προγραμμάτων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης (πχ επιδότηση ενοικίου). Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι κάρτας αλληλεγγύης που διαβιούν σε κάποιον από τους 30 δήμους, που εφαρμόζεται πια το ΚΕΑ, θα βρεθούν μπροστά στη «δυσάρεστη έκπληξη» να έχουν χάσει την επιδότηση σίτισης. Ειδικά για το μήνα Αύγουστο, η απώλεια είναι διπλή. Ο λόγος είναι ότι το ΚΕΑ δεν αναμένεται να χορηγηθεί πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Συνεπώς, για τον Αύγουστο οι συγκεκριμένοι πολίτες δεν θα λάβουν την παραμικρή οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία (επιδότηση σίτισης ή ΚΕΑ), παρά το γεγονός ότι ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας...

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, έχουν επιδοθεί σε έναν «αγώνα δρόμου» για να εντοπίσουν τις περιπτώσεις αυτών των πολιτών που μένουν ουσιαστικά χωρίς την παραμικρή οικονομική βοήθεια. Στόχος είναι αφενός η ενημέρωσή τους και αφετέρου η μεταφορά τους στο ΚΕΑ. Υπάρχουν αρκετοί από τους δικαιούχους της επιδότησης σίτισης, οι οποίοι ήδη έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑ και απλώς περιμένουν την έναρξη της διαδικασίας χορήγησης του επιδόματος. Άλλοι όμως, αγνοούν τη συγκεκριμένη εναλλακτική λύση και κινδυνεύουν να βρεθούν «στον αέρα» χωρίς να γνωρίζουν το λόγο. Το υπουργείο Εργασίας θα επιδιώξει έως το τέλος του μήνα, να εντοπίσει το σύνολο αυτών των περιπτώσεων και σε όσους δεν το έχουν πράξει να τους εντάξει στο ΚΕΑ. Έτσι, έστω και από τον Σεπτέμβριο, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν μια παροχή στα επίπεδα της επιδότησης σίτισης, για να μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες διατροφής και ειδών πρώτης ανάγκης.

Υπενθυμίζεται ότι οι 30 δήμοι στους οποίους θα εφαρμοστεί το ΚΕΑ είναι οι ακόλουθοι:

Νέα Ιωνία, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Φυλή, Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό, Αιγάλεω, Κερατσίνι – Δραπετσώνα, Νίκαια – Άγιος Ιωάννης Ρέντη, Πέραμα, Λαμία, Βέροια, Παύλος Μελάς, Κιλκίς, Κατερίνη, Ρέθυμνο, Γόρτυνα, Ορεστιάδα, Καβάλα, Άρτα, Ζάκυνθος, Λέσβος, Καλαμάτα, Σικυώνα, Κάλυμνος, Λέρος, Τρίκαλα, Ελασσόνα, Πύργος, Αιγιαλεία και Καστοριά.

Του Βασίλη Αγγελόπουλου

dikaiologitika.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/8/16 08:46

    Βρε αντε να μην σας στείλω πουθενα πρωι πρωι που εδω στην ροδο ελληνες που την ειχαν αναγκη δεν την πηραν την καρτα αλληλεγγύης και την εχουν παρει ολοι η αλβανοι και οι βουλγαροι και υστερα σου λενε εισαι ρατσιστης ε οχι δεν ημουν με εκαναν γιατι αυτοι δουλευουν μαυρα δεν δηλωνουν τιποτα και παιρνουν τις καρτουλες και περνανε μια χαρα αντε απο εδω σκατοκρατος εχουμε γινει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/8/16 22:33

      ΕΧΩ ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΨΩΝΙΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΟΝΟ ΑΛΚΟΟΛ!!!! ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ...ΤΙ ΝΑ ΠΩ....

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *