ροή ειδήσεων

30.000 πρόστιμο για τον «μ@λάκ@ του αιώνα» που έσερνε σκυλί με το όχημα του!!!

Η Βούλα Αναγνωστοπούλου η οποία είναι πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου, εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι το σκυλί είναι καλά στην υγεία του αφού δεν έχει τραυματιστεί καθώς ο δράστης οδηγούσε με μικρή ταχύτητα το ημιφορτηγό και ότι από το Α.Τ. Αγρινίου βεβαιώθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ όπως ορίζει ο νόμος εντούτοις ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν η δίκη του άνδρα που συνελήφθη θα γίνει στο πλαίσιο του αυτοφώρου ή θα δικαστεί όταν οριστεί η τακτική δικάσιμος.



H ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη χθες (18-8-2016) το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας άνδρας, ηλικίας 63 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κακοποίηση ζώου.

Ειδικότερα , σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, αστυνομικός του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, κατά τη διάρκεια της περιπολίας του, εντόπισε τον 63χρονο να οδηγεί, με μικρή ταχύτητα, ημιφορτηγό αυτοκίνητο τύπου βαν, έχοντας δεμένο με σχοινί, από το κοτσαδόρο του οχήματος ένα σκύλο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου.

Παράλληλα στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών γνωρίζουμε προς τους πολίτες ότι :
Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τους Νόμους 4039/2012 και 1197/1981 όπως ισχύουν σήμερα.
Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *