ροή ειδήσεων

Σε συνθήκες Big Brother ξεκινά η δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών


Σε συνθήκες Big Brother ξεκινά η δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών και για κάθε άδεια υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί περίπου ένα δωδεκάωρο.

Μεταξύ 7 και 8 το πρωί έφτασαν στην ΓΓ αυτοπροσώπως ο Ιβάν Σαββίδης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ εκπρόσωποι προσήλθαν από τον ΣΚΑΙ και τον ΑΝΤ1.

Αρκετοί είχαν φέρει μαζί τους βαλίτσες, ενώ χαρακτηριστική ήταν η εικόνα του δημοσιογράφου Στρατή Λιαρέλη, ο οποίος είχε και ένα στρώμα.

Ο Ιβάν Σαββίδης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι η διαδικασία δεν είναι κατανοητή, έχει κρυφά σημεία και ότι θα μπορούσε να γίνει μια ανοικτή δημοπρασία. «Η κυβέρνηση ορίζει τους κανόνες και εμείς ακολουθούμε» σημείωσε.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν σε συγκεκριμένους χώρους και δεν θα επιτρέπεται η έξοδός τους παρά μόνο με συνοδεία. Επίσης, δεν θα τους επιτραπεί η χρήση προσωπικών υπολογιστών ή ασύρματων συσκευών. Στην αίθουσα των υποψηφίων θα βρίσκεται μόνο ο υπολογιστής με το ηλεκτρονικό σύστημα της δημοπρασίας και τα έντυπα για τις προσφορές και τις ενστάσεις.

Το έντυπο υλικό που θα επιβεβαιώνει τις προσφορές, θα μεταφέρεται μεταξύ Επιτροπής (η οποία θα είναι εγκατεστημένη στη μεγάλη κεντρική αίθουσα) και υποψηφίων (τα 5μελή επιτελεία των οποίων θα βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια και δεν θα επικοινωνούν μεταξύ τους) με καθορισμένους κλητήρες. Σε περίπτωση παραβίασης των όρων του διαγωνισμού θα αποκλείεται η εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. ευρώ και αυτή θα καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου.

Θα δημοπρατηθούν τέσσερις άδειες και θα υπάρχουν δύο στάδια στην καθεμία. Εκτιμάται ότι ο χρόνος περάτωσης της διαδικασίας θα είναι μακρύς.

Ειδικότερα, κάθε άδεια θα δημοπρατηθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού καθορίζει το βήμα αύξησης μέχρι 500.000 ευρώ τη φορά, αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ.

Όταν μείνουν μόνο δύο συμμετέχοντες, η δημοπράτηση της άδειας περνά στο δεύτερο στάδιο. Τότε, οι δύο υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο, δύο φορές.

Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει περιορισμός στο προσφερόμενο τίμημα. Όποιος από τους δύο προσφέρει περισσότερα παίρνει την άδεια.

Ο διαγωνισμός διενεργείται από την ειδική Επιτροπή Διεξαγωγής και το κτίριο θα παραδοθεί προς φύλαξη στην Ελληνική Αστυνομία.

Στη διάρκεια της διαδικασίας, στο κτίριο θα βρίσκονται οι ίδιοι οι υποψήφιοι ή οι εκπρόσωποί τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εννέα ομάδες θα κατανεμηθούν στους πέντε ορόφους του κτιρίου της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Από εκεί θα υποβάλουν τις προσφορές τους, ενώ στο ισόγειο θα βρίσκεται μια 5μελής επιτροπή που θα εποπτεύει τη διαδικασία. Στο διάστημα που θα μεσολαβεί της κάθε δημοπράτησης, προβλέπεται διάλειμμα τριών έως τεσσάρων ωρών.

Κατά τις πληροφορίες, στο θάλαμο της κάθε αντιπροσωπείας θα υπάρχει υπολογιστής συνδεδεμένος με κλειστό κύκλωμα εκτυπωτή, κάλπη για τη συλλογή έγγραφων προσφορών, ράντζο και χημική τουαλέτα. Στην αίθουσα θα βρίσκεται ένας αστυνομικός που θα επιτηρεί τη διαδικασία.

Πηγή: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *