ροή ειδήσεων

Γενικός διευθυντής υπηρεσίας στη Ρόδο ελέγχεται για ανάρμοστη συμπεριφορά


Φέρεται να υπήρξε υβριστική και ταπεινωτική συμπεριφορά
Μείζον θέμα έχει ανακύψει στη λειτουργία δημόσιας υπηρεσίας, που υπάγεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά από καταγγελίες τόσο για ανάρμοστη συμπεριφορά προϊσταμένου της όσο και για την διεκπεραίωση υπόθεσης που αφορά στη λειτουργία ανώνυμης ξενοδοχειακής επιχείρησης, για την οποία υφίσταται ένδικη διαφορά μεταξύ δύο αδελφών, στην οποία φέρεται να παρενέβη αναρμοδίως.



Στο θέμα, λόγω της σοβαρότητάς του, παρενέβη προσωπικά ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, που παρήγγειλε την 7η Ιουλίου 2016 την διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, που σύμφωνα με τις πληροφορίες ολοκληρώθηκε χθες και διαβιβάστηκε αρμοδίως η σχετική πορισματική έκθεση, διόλου κολακευτική για την λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Ο περιφερειάρχης στην εντολή του ζήτησε συγκεκριμένα να διαπιστωθεί η τυχόν τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτά τελέστηκαν και να προσδιοριστούν τα πρόσωπα που τυχόν είναι υπεύθυνα.

Πρώτη αφορμή για την ΕΔΕ αποτέλεσε η υποβολή μηνύσεως αλλά και ενημερωτικό σημείωμα προϊσταμένου δημόσιας υπηρεσίας, που υπάγεται διοικητικά στον έλεγχο του καταγγελλόμενου δημοσίου υπαλλήλου.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο προϊστάμενος, ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας, παρενέβη σε υπόθεση αρμοδιότητάς του, που αφορά την λειτουργία και την εκπροσώπηση της ξενοδοχειακής επιχείρησης και απευθύνθηκε σε εκείνον με υβριστική και ταπεινωτική συμπεριφορά, παρουσία έτερου δημοσίου υπαλλήλου, για να την διεκπεραιώσει.

Δεύτερη αφορμή για την ΕΔΕ αποτέλεσε το γεγονός ότι μέτοχος της ξενοδοχειακής εταιρείας, που βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής διένεξης με τους υπόλοιπους μετόχους, απηύθυνε ιεραρχική προσφυγή στον γενικό διευθυντή, ο οποίος, όπως καταγγέλθηκε, επιλήφθηκε αναρμοδίως, χωρίς να του έχει εκχωρηθεί από τον περιφερειάρχη σχετική αρμοδιότητα.

Από την ΕΔΕ φέρεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να έχει προκύψει απρεπής συμπεριφορά του γενικού διευθυντή και σε άλλους υπαλλήλους.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της ξενοδοχειακής επιχείρησης φέρεται να έχουν υπάρξει δύο γνωμοδοτήσεις, με διαφορετικό περιεχόμενο, νομικού συμβούλου της Περιφέρειας, ότι ορθώς ασκήθηκε ιεραρχική προσφυγή του μετόχου της ξενοδοχειακής επιχείρισης για την ακύρωση πράξης της διοίκησης κι ότι κακώς όμως επιλήφθηκε αυτής ο γενικός διευθυντής για την έκδοση απόφασης, παρότι μάλιστα δεν συμμετείχε σε συναντήσεις που είχαν προηγηθεί για το ίδιο θέμα λόγω συγγενικής και φιλικής σχέσης με την οικογένεια του μετόχου.

Η ΕΔΕ φέρεται να καταλήγει ότι η απόφαση που εξέδωσε ο γενικός διευθυντής είναι άκυρη ως αναρμοδίως εκδοθείσα, διότι στερείται σχετικής εξουσιοδότησης.

Το όλο θέμα μελετά ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, ο οποίος αναμένεται να κρίνει αν συντρέχουν λόγοι για να κινήσει πειθαρχική δίωξη ή αν θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο.
newsbeast

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *