ροή ειδήσεων

Σε πλήρη εγκατάλειψη η κοσμοπολίτικη Ρόδος - πλούσιο φωτορεπορταζ


Αναγνώστης: Το φετινό καλοκαίρι ειναι το πρώτο μετά απο χρόνια, που το περνάω στη γενέτηρά μου, την κοσμοπολίτικη Ρόδο.

Δυστυχώς, όμως, περιπλανώμενη στους δρόμους τοςο της σύγχρονης πόλης, όσο και της Παλαιάς, με κυρίευσαν συναισθήματα απέχθειας, αποστροφής, αηδίας. Συνοδοιπόροι μου σαυτη τη διαδρομή, βρέθηκαν πολλοί τουρίστες, στους οποίους μπορούσε κανείς να διακρίνει τα ίδια συναισθήματα δυσαρέσκειας . Χόρτα ακλάδευτα κατα μήκος των πεζοδρομίων να σε αναγκάζουν να περπατήσεις απο το δρομο. Σκουπίδια αντικατέστησαν τα παρτερια των λουλουδιών, κάδοι υπερξεχειλισμενοι και τριγύρω τους μια λίμνη απο βρωμιες, σκουπίδια και χάος.
Ιδιαίτερα αξίζει να επισημάνω, πως σε μια αλάνα όπου παρκάρουν τα τουριστικά λεωφορεία πλησίον του αρχαίου σταδίου, επι της οδού Διαγοριδων, επικρατεί μια κατασταση ανεπίτρεπτη. Γυάλινα μπουκάλια πεταμένα σε ξερά χόρτα, υπολείμματα απο συνευρέσεις παράνομων ζευγαριών, ακλάδευτα χόρτα να παίρνουν φρικιαςτικες διαστάσεις. Ολα αυτά και ακόμα περισσότερα που δε μπορούν να περιγράφουν ειναι ότι συναντά ένας τουρίστας κατα το οδοιπορικό του για το αρχαίο στάδιο.


Αυτή ειναι, λοιπόν, η κοσμοπολίτικη Ρόδος και το θέαμα αυτό, ό,τι αντικρίζει ένας τουρίστας ερχόμενος απο τα πέρατα του κόσμου, περιμένοντας να ζωντανέψουν μπροστά του οι μύθοι του παρελθόντος. Οι πολιτικές ηγεσίες και οι τοπικές διοικήσεις, όμως, του παρόντος δεν ειναι ικανές να παρέχουν τα βασικά σε αυτούς τους ανθρώπους. Την καθαριότητα και την υγιεινή ενός τόπου που εχει ανθίσει σε εποχές ένδοξες. Δυστυχώς, το θέαμα, η κατασταση, η υπονόμευση ειναι αποκρουστικά. Επαναπαυόμαστε σε ότι μονάχα μας πρόσφεραν οι πρόγονοί μας. Την ιστορία, το κλεος ενός τόπου και των ανθρώπων της, τα αρχαία μνημεία να μας τα θυμίζουν ολα αυτά. Αντικρίζουμε τους τουρίστες μονάχα ως πορτοφόλια διαφόρων συναλλαγμάτων, απαξιώντας να κάνουμε τη μηδαμινή προσπάθεια, ωςτε να τους ανταποδώσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την επίσκεψη τους στον τόπο μας.
Θα έρθουν καιροί δύσκολοι και θα αναρωτιόμαστε τι θα μπορούμε να κάνουμε για να ανατρέψουμε και να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση.
<<Είμαι χαζός, σύμφωνοι, αλλά με πιάνει τρόμος όταν βλέπω πώς έχουν καταντήσει τον τόπο μου όλοι αυτοί οι έξυπνοι.>>


Υποσημείωση : Σας επισυνάπτω μερικές φωτογραφίες, ωστε ιδίοις ομμασι να εξακριβώσετε την αληθοφάνεια των παραπάνω λόγων μου.


Με εκτίμηση,
Μια συνειδητή πολίτης.



Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/8/16 17:54

    βρωμια παντου.δυστηχως..οπου να δεις ερειπια καισκουπιδια.η παραλια της ιξιασ βρωμαει σκουπιδαριο καθαριζω οσο μπορω)τριαντα κρεμαστη παραδειση γεματο ερειπωμενα σπιτια.μισογκρεμισμενα.οργιαζουν βλεπουν οι ξενοι απ το πουλμαν τα ερηπια της κρεμαστης και λενε μηπως ηρθα σε λαθος μερος?οι κραχτες και οι ζητιανοι οργιαζουν.(επαγγελμα κι αυτο)δρομοι πεζοδρομια σπασμενα παντου.αστυνομια δεν υπαρχει.παιδια μαζευεται τα σκουπιδια εμεις οτι κανουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/8/16 18:00

    μια λυση υπαρχει αγαπητε μου...ενασ εποπτης-σεριφης με 2 τεμπεληδες δημοσιους υπαληλους οπου βλεπουν σκουπιδια να τα μαζευουν επι τοπου...και ενα μαστηγιο για τους κραχτες και ζητιανους,ξυλο επι τοπου,αφου ο εισαγγελεας δεν κανει κατι..μαστιγωμα...στην ισπανια υπαρχει εφιπη αστυνομια τους ταραζουν στο ξυλο. επιτοπου...απαγορευεται??να κανει τα στραβα ματια η αστυνομια ΚΑΙ ΕΔΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημαρχάρα μου εσύ!!!! Ο ποιο ανίκανος που πέρασε ποτέ από την Ρόδο!! Μόνο σε πανηγύρια και γιορτές πρώτος να μιλά στο μικρόφωνο και να κοκορεύεται ότι καθάρισε το Μανδράκι από τα σκουπίδια, πρώτος και στην ανεπάρκεια και την εγκατάλειψη της πόλης!!!! Να τον χαίρεστε Ροδίτες ανίκανοι να εκλέξετε τους σωστούς πολιτικούς. Αυτόν τον ξέρατε και από παλιά τι έκανε στην περιφέρεια ..... ένα τίποτα, όλα τα μνημεία έχουν ρημάξει, ακόμα λειτουργούν 7 παράνομες χωματερές και πληρώνουμε πρόστιμα στην ΕΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/8/16 21:46

    ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΚΟΥΣ????
    ΠΑΛΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ, ΕΣΥ ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/8/16 22:24

    αυτος ο δημαρχος θα μεινει στην ιστορια για την απραξια του και τις ποζες του σε καμερες....απαιχτος και με πολυ θρασος...βολεμμενος και αυτος και οι αυλικοι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/8/16 22:43

    ΡΟΔΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ,ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ,ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ,ΤΩΝ ΤΩΝ ΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ .ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΓΥΦΤΙΑΣ ,ΤΗΣ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑΣ ,ΤΗΣ ΒΡΟΜΙΑΣ ,ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΥΨΗΣ ,ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ,ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ,ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ,ΤΩΝ ΤΩΝ ΤΩΝ ,ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ .ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ,ΟΛΟΣ Ο ΑΠΟΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΝΗΣΟΝ ΤΗΣ ΓΥΦΤΙΑΣ .ΕΥΓΕΕΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος3/8/16 12:40

    ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΟΠΡΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΤΟ ΠΛΕΩΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑ.ΤΟΣΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΝΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΑΛΟΙΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΡΟΔΙΝΟΥ ΔΗΜΕΡΧΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΛΕΙΛΑΠΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΗΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ .ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ. Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΙΔΙΩΤΗΤΑ ΕΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/8/16 17:50

    Προς τον πιό ανεπανάληπτο ανικανότατο δήμαρχο ..... το 2021 βάλε υποψηφιότητα Η ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΕ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος11/8/16 15:55

    Μια πόλη ειναι έτσι όπως είναι..... Γιατί οι πολίτες της ειναι ετσι όπως είναι..!!!
    Και όποιος κατάλαβε...κατάλαβε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος6/9/16 09:08

    παντα ολοι οι αλλοι φταινε ελληναρες μου εσεις.εμεις ποτε ε?οταν ο καθενας πεταει και κατι στο δρομο,ειτε ενα μπουκαλακι, ειτε ενα πακετο τσιγαρα,κιαλα πολλα,μετα ρε ζωα τι περιμενετε απο το δημο?απο την αστυνομια?πρωτα να φτιαξουμε εμεις και μετα οι αλλοι.ετσι οπως τα λετε πρεπει πισω απο τον καθενα να υπαρχει ενας του δημου και ενας αστυνομικος για να καθαριζουν την βρομια του καθενοςςςςςςς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος6/9/16 11:55

    Παντου σκ@τιλα και βρωμα...εμετος και αναγουλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος6/9/16 16:24

    Δήμαρχε ........ η Μαζεράτη σου!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος22/9/16 12:59

    ΝΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΜΑΖΕΡΑΤΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *