ροή ειδήσεων

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών τα κινεζικά μαγαζιά για απάτες και φοροδιαφυγή


Οι υπηρεσίες διερευνούν πληροφορίες που αναφέρουν ότι τα προϊόντα ένδυσης που καταφτάνουν στην Κρήτη, από την Κίνα, είναι κατά πολύ περισσότερα από εκείνα που δηλώνονται επισήμως -Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει όργιο φοροδιαφυγής Να «μαζέψουν τα ασυμμάζευτα», σε ό,τι έχει να κάνει με τα Κινέζικα μαγαζιά, επιχειρούν οι εμπλεκόμενοι φορείς, γι' αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη φορέων στην Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να υπάρξει ένας συντονισμός υπηρεσιών και ένας σχεδιασμός για το ζήτημα.

Όπως τονίστηκε στο πλαίσιο της σύσκεψης η κρίση και η οικονομική δυσπραγία έχει στρέψει το ενδιαφέρον των καταναλωτών στα κινέζικα καταστήματα που προσφέρουν τα προϊόντα τους σχεδόν σε εξευτελιστικές τιμές.

Η εικόνα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά του νησιού με τα κινέζικα καταστήματα που ξεφυτρώνουν σαν ... μανιτάρια και έχουν κερδίσει μια σημαντική μερίδα καταναλωτών, αναγκάζουν τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να διερευνήσουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι τα προϊόντα ένδυσης που καταφτάνουν στην Κρήτη από την Κίνα είναι κατά πολύ περισσότερα από εκείνα που δηλώνονται επισήμως. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει όργιο φοροδιαφυγής αφού, για παράδειγμα, προϊόντα ένδυσης δηλώνονται ως άλλα προϊόντα για να καταβάλλεται χαμηλότερος ΦΠΑ, με αποτέλεσμα ο αθέμιτος ανταγωνισμός να έχει κυριολεκτικά γονατίσει τους εμπόρους του νησιού.

Έτσι από Δευτέρα ξεκινάει μια μεγάλη επιχείρηση με τη συμμετοχή της διεύθυνσης εμπορίου, του ΙΚΑ, στου ΣΔΟΕ, της αστυνομίας υπό το συντονισμό της Περιφέρειας Κρήτης όπου θα πραγματοποιηθούν έρευνες σε μεγάλα μαγαζιά με κινέζικα προϊόντα και θα διερευνηθεί η "αλυσίδα" αναφορικά με το πως φτάνουν στο νησί τα κοντέινερ με τα προϊόντα και με ποιες συνθήκες στη συνέχεια φτάνουν στα ράφια των καταστημάτων αυτών.

Πηγή: Cretalive



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *