ροή ειδήσεων

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει τη μετακίνηση συνδικαλίστριας από τη δημοτική αρχή της Ρόδου


Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει τη μετακίνηση συνδικαλίστριας από τη δημοτική αρχή της Ρόδου και συγκεκριμένα της Ντέπης Μιχαηλίδη, συνδικαλίστριας , εκλεγμένης με το ΠΑΜΕ στη Διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΓΕ, από τη θέση στην οποία εργαζόταν επί 16 χρόνια στο Δήμο Ρόδου, ως Τεχνολόγος Γεωπόνος, σε άλλη υπηρεσία του Δήμου.






Σε ανακοίνωση αναφέρει: «Το γεγονός ότι η συνδικαλίστρια μετακινείται σε υπηρεσία που βρίσκεται εκτός της πόλης της Ρόδου αποκαλύπτει το στόχο της ενέργειας αυτής: Η δημοτική αρχή, ενοχλημένη από την παρέμβαση και τη δράση της εργαζόμενης γύρω από μια σειρά ζητήματα υπεράσπισης των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, θέλει να την «περιορίσει» σε ένα γραφείο μακριά από τους 700 περίπου υπαλλήλους και εργάτες του Δήμου που δουλεύουν στην πόλη. Όσο για τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκε η μετακίνησή της, είναι χαρακτηριστικό ότι η εργαζόμενη έμαθε για τη μετακίνησή της τυχαία, από σχετική ανάρτηση στη «Διαύγεια», ενώ βρισκόταν στην τελευταία μέρα της άδειάς της, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Επιπλέον η ΟΓΕ ενώνει τη φωνή της με τα σωματεία και τους φορείς του νησιού και διεκδικεί την ανάκληση της απόφασης του Δήμου και την επιστροφή της εργαζόμενης στη θέση της.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ρόδου

Πολιτική – συνδικαλιστική δίωξη από τη δημοτική αρχή Ρόδου χαρακτηρίζει τη μετακίνηση από την υπηρεσία της Ντέπης Μιχαηλίδη, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου και στελέχους του ΠΑΜΕ, η Γραμματεία Ρόδου τουΠΑΜΕ.

Στην καταγγελία συνδέει ανάμεσα σε άλλα, τη μετακίνηση της συνδικαλίστριας, η οποία έχει 16ετή πείρα στο τμήμα μελετών – έργων, με την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει χωρίς εμπόδια στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμάτων, του νερού και των φυσικών πόρων.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Στις αρχές Αυγούστου, ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά και χωρίς καν να έχει ενημερωθεί η υπηρεσία της, η μετακίνηση της συνδικαλίστριας Ντέπης Μιχαηλίδη, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου και στελέχους του ΠΑΜΕ. Τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής προσπάθησαν με προσχηματικές επικλήσεις σε υπηρεσιακές ανάγκες οι οποίες δεν στέκουν, να κρύψουν τον ελέφαντα πίσω από τη βελόνα. Να κρύψουν δηλαδή ότι πρόκειται για καραμπινάτη πολιτική – συνδικαλιστική δίωξη.

Είναι λογικό να μη θέλει μια Δημοτική Αρχή ταγμένη στην εφαρμογή της πολιτικής που υπηρετεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κέρδη τους -και με αυτό το κριτήριο πορεύεται σε όλες τις αποφάσεις της- να έχει μέσα στα πόδια της εργαζόμενους που να αναδεικνύουν και στους ίδιους τους Δημοτικούς Υπαλλήλους, αλλά πολύ περισσότερο στο Ροδιακό λαό και την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και που το πάει η Δημοτική Αρχή.

Τέτοιες είναι οι παρεμβάσεις που έγιναν ενάντια στην τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης των εργαζομένων στη Δ/νση Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων, η καταγγελία ενάντια στην προώθηση ιδιωτικοποίησης της υγείας – πρόνοιας, μέσω της “συνεργασίας” με την ιδιωτική κλινική EUROMEDICA, καθώς και το ξεμπρόστιασμα της Δημοτικής Αρχής για τη διαχρονική κωλυσιεργία σχετικά με τα μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους που τα δικαιούνται και δεν τους χορηγούνταν επί 6 χρόνια, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτό για την υγεία τους.

Είναι γνωστό ότι τα προβλήματα στο Δήμο οξύνονται μέρα με τη μέρα. Το προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας σε υπηρεσίες και δομές έχει μειωθεί δραματικά με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν πολλές υπηρεσίες του, να υποβαθμίζονται και να οδηγούνται, είτε σε συρρίκνωση και κλείσιμο, είτε σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση, που πάλι οι Ροδίτες -και κυρίως τα λαϊκά στρώματα όπως πάντα άλλωστε- θα πληρώσουν ποικιλοτρόπως.

Άλλωστε Δήμαρχοι και κυβέρνηση έχουν βάλει μπροστά τις ιδιωτικοποιήσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων, του νερού, των φυσικών πόρων και του Περιβάλλοντος, με συνέπεια υπηρεσίες, όπως το Πράσινο, η Καθαριότητα, κ.α. να οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε απαξίωση και διάλυση! Με αυτό συνδέεται η μετακίνηση της υπαλλήλου με 16ετή εμπειρία από το τμήμα μελετών – έργων, η οποία πρόκειται να δημιουργήσει σοβαρές δυσκολίες στην απόδοση της υπηρεσίας της, δίνοντας ενδεχομένως και άλλοθι στη δημοτική αρχή να απευθυνθεί σε… εξωτερικούς συνεργάτες!

Η Δημοτική αρχή, στην πραγματικότητα επιδιώκει να μπει φίμωτρο στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση των εργαζομένων, ακριβώς επειδή τους θέλει πειθήνιους, αμίλητους αποδέκτες της βάρβαρης πολιτικής της ΕΕ, των κομμάτων και των κυβερνήσεών της, την πολιτική δηλαδή που ευθύνεται για όσα ζούμε σήμερα, για το καθημερινό μαρτύριο της επιβίωσης των λαϊκών οικογενειών. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, πάντα είχαν και θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στους αγώνες και στις κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Για αυτό το λόγο η μετακίνηση της συναδέλφισσας Μιχαηλίδη, ήταν προσχεδιασμένη. Βεβαίως, αν νομίζει ότι με τέτοια τερτίπια θα ξεμπερδέψει με το ταξικό εργατικό κίνημα, την ενημερώνουμε ότι… λάθος πόρτα χτύπησε! Απαιτούμε, εδώ και τώρα να ακυρωθεί η μετακίνηση της συναδέλφισσας Μιχαηλίδη.

Τέλος να επισημάνουμε ότι με αυτή τη στάση η δημοτική αρχή στρώνει και το δρόμο της κυβέρνησης η οποία έτσι κι αλλιώς ετοιμάζεται να βάλει… “απαγορευτικό” στο δικαίωμα στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση το αμέσως επόμενο διάστημα, κατ’ εντολήν ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων, ενόψει της περιβόητης δεύτερης αξιολόγησης. Το ίδιο, άλλωστε, κάνουν και πολλοί μεγαλοεργοδότες διαφόρων κλάδων, τα κρούσματα έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα. Η κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων με πρώτο στη λίστα το δικαίωμα της απεργίας είναι στην ημερήσια διάταξη και από αυτή την άποψη το εργατικό κίνημα οι εργαζόμενου στους χώρους δουλειάς πρέπει να το κουβεντιάσουν και να βρίσκονται σε ετοιμότητα».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *