ροή ειδήσεων

Πρόστιμο στους «πονηρούς» τουρίστες που κρατούν θέση με την πετσέτα τους στην παραλία

Οσο πρωί κι αν φτάσει κανείς στην παραλία, θα βρει κάποιες ξαπλώστρες ήδη «κατειλημμένες». Και το φαινόμενο δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό.

Η ιταλική ακτοφυλακή απηύδησε όμως με αυτή την κατάσταση. Ετσι, από την Τοσκάνη έως τη Σαρδηνία, όσοι τουρίστες κρατούν θέση στην παραλία αφήνοντας τα πράγματά τους από την προηγούμενη, θα πληρώνουν πρόστιμο 200 ευρώ.

Οι αρχές τονίζουν ότι το φαινόμενο αυτό, με τους τουρίστες που πιάνουν τις «προνομιακές» θέσεις στην παραλία είναι ιδιαίτερα σύνηθες στην Ιταλία και το χαρακτηρίζουν αδικία για τους υπόλοιπους.

Το Σάββατο, σύμφωνα με την La Repubblica η ακτοφυλακή στο Λιβόρνο προχώρησε στην κατάσχεση 37 καρεκλών θαλάσσης, 30 ομπρελών, πετσετών, ακόμη και μαγιό, ανθρώπων που τα είχαν αφήσει στην παραλία για να «κρατήσουν» τη θέση τους.

Μάλιστα, σε πόλη της περιοχής της Τοσκάνης θεωρείται αδίκημα να αφήσει κάποιος τα πράγματά του στην παραλία πριν από τις 8.30 το πρωί, οπότε και ανοίγει για τους λουόμενους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στην Ιταλία. Πριν από μερικά χρόνια, η ακτοφυλακή επέβαλλε πρόστιμο περίπου 1.000 ευρώ σε έξι τουρίστες, επειδή είχαν απλώσει 10 πετσέτες στην παραλία πριν από τις 6 το πρωί, για να προλάβουν τις θέσεις.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *