ροή ειδήσεων

Πληθαίνουν τα πλαστά ασφαλιστήρια αυτοκινήτων


Αντιμέτωπες με δεκάδες περιστατικά πλαστών ασφαλιστηρίων συμβολαίων έρχονται οι εφορίες της χώρας, στο πλαίσιο της διαδικασίας για άρση της ακινησίας του αυτοκινήτου, που αιτούνται αρκετοί κάτοχοι οχημάτων. Για να μπορέσει κάποιος να πάρει τις πινακίδες του αυτοκινήτου του έστω και για έναν ή δύο μήνες, πρέπει να καταθέσει και ασφαλιστήριο συμβόλαιο, που να πιστοποιεί ότι ο κάτοχος έχει τουλάχιστον τη βασική κάλυψη για αστική ευθύνη έναντι τρίτου. Κάπου εκεί αρχίζουν τα δύσκολα, αφού διαπιστώνεται ότι πολλά ασφαλιστήρια συμβόλαια είναι πλαστά με προφανή μάλιστα χαρακτηριστικά πλαστογράφησης. Εκτός από το δαιμόνιο των κατόχων αυτών των οχημάτων, που καταφεύγουν σε αυτή την πρακτική, ευθύνη ίσως έχουν και οι ίδιες οι ασφαλιστικές εταιρείες που δεν έχουν φροντίσει να βγάλουν ασφαλιστήρια μικρής διάρκειας, για να καλύψουν έστω τη ζήτηση αυτής της «ανθούσας», όπως φαίνεται,.. αγοράς!

Αλλαγή φρουράς για το μόνιμο γραφείο του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Ο επικεφαλής του Γουές Μακ Γκρου αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να αποχωρήσει από τη θέση του και να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον, ύστερα από δύο χρόνια θητείας και παρουσία στα ελληνικά προγράμματα σχεδόν από την αρχή της κρίσης. Ο κ. Μακ Γκρου είχε αντικαταστήσει τον Μπομπ Τράα, ενώ ο νέος επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας του Ταμείου στην Αθήνα θα ανακοινωθεί αυτές τις ήμερες (ενδεχομένως και σήμερα). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος επικεφαλής του γραφείου δεν έχει ασχοληθεί ξανά με την περίπτωση της Ελλάδας. Και δεν θα έχει πολύ χρόνο να εγκλιματιστεί, καθώς από τον Σεπτέμβριο αρχίζουν τα δύσκολα.

Λάθος αξίας 23.000 ευρώ

Αν έχετε ένα από τα πρώτα αντίτυπα του βιβλίου «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος», που κυκλοφόρησαν το 1997 στα αγγλικά, ρίξτε του μία καλύτερη ματιά. Ισως να είστε από τους τυχερούς που έχετε αγοράσει ένα από τα πρώτα 500 αντίτυπα του βιβλίου που έχουν ένα μικρό τυπογραφικό λάθος, το οποίο όμως μπορεί να σας κάνει πλουσιότερους κατά περίπου 23.000 ευρώ. Στη σελίδα 53 περιγράφεται μία λίστα με υλικά που θα πρέπει να έχει κάθε μαθητευόμενος μάγος. Υπάρχει μία επανάληψη στη λίστα της φράσης «ένα ραβδί». Χάρη σ’ αυτό το λάθος ένα από τα σπάνια βιβλία αυτής της πρώτης έκδοσης θα δημοπρατηθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun», τον ερχόμενο Νοέμβριο, στο Λονδίνο.

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι κατά φοροδιαφυγής

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες οι φορολογικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν φοροδιαφεύγουν, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ενταθούν οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Από τη ΓΓΔΕ μπήκε 48ωρο λουκέτο σε μπαρ που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο Θεσσαλονίκης προς το αεροδρόμιο, καθώς δεν είχαν κοπεί 12 αποδείξεις. Σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κοπεί καμία απόδειξη το τελευταίο τριήμερο. Η συγκεκριμένη επιχείρηση θα σφραγιστεί από σήμερα και για 48 ώρες.

Ελλάδα και Ισπανία έδωσαν ώθηση στα έσοδα της TUI

Ο TUI, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος της Ευρώπης, επιβεβαίωσε χθες τις προβλέψεις του για την ετήσια οικονομική του χρήση, καθώς τα πακέτα για Ισπανία, για Ελλάδα και για μακρινούς προορισμούς βοηθούν να αντισταθμιστεί η μείωση του αριθμού των πελατών που επιλέγουν την Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική για τις φετινές τους διακοπές. Η TUI ανακοίνωσε ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITA) του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 1% στα 180 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,7%, εν μέρει λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν καταστήσει πιο επιφυλακτικούς τούς ταξιδιώτες. Η TUI είπε ότι έχει πουλήσει το 87% του θερινού της προγράμματος, με τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 1%, ενώ η ψήφος της Βρετανίας υπέρ του Brexit δεν φάνηκε να επηρεάζει τις κρατήσεις των Βρετανών. Η εταιρεία επιδιώκει να αυξήσει τα ετήσια κέρδη της τουλάχιστον κατά 10% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *