ροή ειδήσεων

Ένα εκατομμύριο ευρώ, διαθέτει η Περιφέρεια, εξ ιδίων πόρων, για την ανάπλαση του Πάρκου του Ροδινιού


Βασικό μέλημα του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου είναι η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπλασης, αξιοποίησης, βιωσιμότητας και διαρκούς συντήρησης, προκειμένου ο εμβληματικός τόπος της Ρόδου να μην κινδυνέψει ξανά από την εγκατάλειψη και την παρακμή



Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ αποφάσισε να διαθέσει η περιφερειακή αρχή, προκειμένου το πάρκο του Ροδινιού, ένας κατ' εξοχήν εμβληματικός τόπος, συνδεδεμένος με τη χρυσή εποχή του νησιού της Ρόδου, να ανακτήσει την αίγλη του και να γίνει ξανά κομμάτι της καθημερινότητας της ζωής της πόλης.

Την απόφασή του να χρηματοδοτήσει εξ ιδίων πόρων την ανάπλαση του πάρκου του Ροδινιού, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος στην διάρκεια της συνάντησης εργασίας που είχε με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, την περασμένη Τρίτη, με θέμα τα έργα που περιέχονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ρόδου και χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνολικού προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ, για ολόκληρο το νησί της Ρόδου.

Ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε την απόφασή του να διαθέσει το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για να εξωραϊστεί και αναβιώσει ένας τόπος που είναι συνδεδεμένος με τις αναμνήσεις που Ροδίτες και επισκέπτες της Ρόδου, “κουβαλούν” από τις πιο όμορφες εποχές του νησιού, τότε που το Ροδίνι βρισκόταν στο επίκεντρο της κοινωνικής, πολιτιστικής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας.

“Με ένα εκατομμύριο ευρώ αποφασίσαμε να στηρίξουμε την ανάπλαση του πάρκου του Ροδινιού. Ένας τόπος που για όλους εμάς, τους κατοίκους της Ρόδου, έχει μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά και στις αναμνήσεις μας. Αξίζει να δουλέψουμε όλοι να ξαναβρεί την θέση του”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Σημειώνεται ότι στα σχέδια της περιφερειακής αρχής δεν είναι μόνο η ανάπλαση του Ροδινιού, ώστε να εξαλειφθούν οι εικόνες της παρακμής και της εγκατάλειψης και να γίνει ξανά ελκυστικό και επισκέψιμο. Βασικός στόχος του Περιφερειάρχη είναι η βιωσιμότητα και η λειτουργικότητα του πάρκου, καθώς και η διαρκής, καθημερινή συντήρησή του, προκειμένου να μην οδηγηθεί για μια ακόμη φορά στην φθορά και την εγκατάλειψη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να αναπλάσουμε το πάρκο του Ροδινιού, χωρίς ένα σωστά μελετημένο σχέδιο για την επόμενη μέρα. Χωρίς πλάνο για την αξιοποίηση, την βιωσιμότητα, την λειτουργικότητα και την συντήρησή του, είναι βέβαιο ότι μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα θα οδηγηθεί και πάλι στην εγκατάλειψη. Στόχος μας είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης που θα δώσει στο Ροδίνι την αίγλη που είχε στο παρελθόν και θα το καταστήσει όχι μόνο αξιοθέατο για τους επισκέπτες, αλλά κυρίως, κομμάτι αναπόσπαστο της καθημερινής ζωής των κατοίκων της πόλης και του νησιού. Με σωστό προγραμματισμό και σχέδιο, όπως πολύ καλά γνωρίζει να εργάζεται αυτή η περιφερειακή αρχή, είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε να ξαναδώσουμε στην πόλη της Ρόδου, λαμπερό το έμβλημά της”.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Με σωστό προγραμματισμό και σχέδιο..... χαχαχαχαχα μη μου πεις ότι ξέρετε από προγραμματισμό και σχεδιο, γιατί τα είδαμε τα αποτελέσματα και με τους δρόμους της Ρόδου σε εγκατάλειψη και γεμάτοι σκουπίδια, το λιμάνι, το εθνικό θέατρο, την μαρίνα, το εργοστάσιο της ΔΕΗ, το Κάποκιάρο της Ελαιούσας, την βίλλα Ντεβέκι, το παλιό νοσοκομείο, το παλιό ΙΚΑ ........ μια αποτυχία είστε όλοι σας και έτσι καταστράφηκε η χώρα από ανίκανους σας εσάς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/8/16 12:24

    ΜΕΓΑΛΕ ΦΥΙΑΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΟΜΟ ΠΡΩΤΑ Κ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΚΩΛΟΣΗΜΑ Κ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΡΟΜΟΣ ΧΕΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ Η ΤΡΙΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/8/16 12:24

    ΦΤΙΑΞΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *