ροή ειδήσεων

Τουρκία: Οργή και αποτροπιασμός. Βίασαν και έκαψαν ακτιβίστρια


Η 22χρονη Hande Kader, ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤ κοινότητας
βρήκε φρικτό θάνατο, όταν βιάστηκε και πυρπολήθηκε στην Κωνσταντινούπολη (Pics)



Οργή και αποτροπιασμός στην Τουρκία μετά τη φρικτή δολοφονία της transgender Hande Kader. Η 22χρονη ακτιβίστρια βιάστηκε και πυρπολήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να ζητούν από την κυβέρνηση να αποδοθεί δικαιοσύνη για το αποτρόπαιο έγκλημα και να αναγνωριστούν τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας.








Το έγκλημα μίσους έγινε γνωστό από τους φίλους του θύματος οι οποίοι το κατήγγειλαν στα ΜΜΕ. Όπως αναφέρουν η Hande Kader, που εργαζόταν ως ιερόδουλη, είχε επιβιβαστεί την τελευταία φορά που την είχαν δει ζωντανή στο αυτοκίνητο ενός πελάτη και έκτοτε έχασαν τα ίχνη της. Η σορός Kader εντοπίστηκε απανθρακωμένη στη περιοχή Zekeriyaköy της Κωνσταντινούπολης στις 12 Αυγούστου.

Μετά τη δολοφονία της Kader η ΛΟΑΤ κοινότητας, όπως και εκατοντάδες πολίτες ζητούν την επέμβαση του κράτους, ενώ αποτίουν φόρο τιμής στην 22χρονη μέσω μηνυμάτων στο Twitter, συνοδευόμενα από το hashtag #HandeKadereSesVer (Δώστε φωνή στη Hande Kader). H Kader ήταν γνωστή για την ακτιβιστική της δράση υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ και βρισκόταν στην πρώτη γραμμή του Gay Pride της Κωνσταντινούπολης τον Ιούνιο του 2015.




Rest in peace baby... You deserved to be who wanted to be and love who you wanted to love






Η φρικτή δολοφονία της Kader δεν αποτελεί το πρώτο έγκλημα μίσους στην Τουρκία, καθώς πριν από τρεις εβδομάδες, επίσης φρικτό θάνατο είχε βρει και ο ομοφυλόφιλος, Σύρος πρόσφυγας Muhammad Wisam Sankari, που εντοπίστηκε αποκεφαλισμένες σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης.

(ΠΗΓΗ: Mic.com)

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *