ροή ειδήσεων

Βρέθηκε η «Κυρά του Λέντα» – Σπάνιο άγαλμα ιέρειας παραδόθηκε στις Αρχές


Ένα αγαλματίδιο που χρονολογείται τον 5ο π.Χ. αιώνα περίπου βρέθηκε την Πέμπτη στον παραλιακό χώρο του Λέντα στην Κρήτη.

Το αγαλματίδιο αυτό, όπως μετέδωσε το e-measara, βρήκαν περιπατητές που ειδοποίησαν αμέσως την Αρχαιολογική Υπηρεσία και την Αστυνομία.





Το σημαντικό αυτό εύρημα παραδόθηκε το πρωί της Παρασκευής από την Αστυνομία στην ΚΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο Ηράκλειο, όπου και θα μελετηθεί και θα βγει σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Αδριανό Μπεζούγλωφ (www.nausinous.com), από τον οποίο υπάρχει η σχετική πληροφορία πρόκειται για ειδώλιο ιέρειας και χρονολογείται τον 5ο αιώνα, όπως τον ενημέρωσε ο γνωστός αρχαιολόγος και εκδότης Ευάγγελος Μπεξής που ήταν μαζί του.

Το TRIBUNE επικοινώνησε με τον αρχαιολόγο Ευάγγελο Μπεξή, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται πέρα από αρχαιολογικής και μεγάλης χρηματικής αξίας εύρημα, «το οποίο ευτυχώς βρέθηκε στα δικά μας χέρια και όχι αρχαιοκαπήλων».

Ο Ευάγγελος Μπεξής επανέλαβε στο TRIBUNE και σχόλιό του στο Facebook, ότι «ο μόνος τρόπος για να παταχθεί η αρχαιοκαπηλεία είναι η δημοσιοποίηση και η προτροπή για μίμηση».

Ο αρχαιολόγος μας έστειλε και μια φωτογραφία του με τον Αδριανό Μπεζούγλωφ (αριστερά) και το άγαλμα που το «βάφτισε» η «Δέσποινα του Λέντα».
Αδριανός Μπεζούγλωφ (αριστερά), Ευάγγελος Μπεξής (δεξιά) κρατάνε στα χέρια τους το σημαντικό και πολύτιμο εύρημα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *