ροή ειδήσεων

Κουντουρά: Μικρές οι τουριστικές απώλειες στα νησιά με μετανάστες


«Φιλοξενήσαμε τους πρόσφυγες προσωρινά σε μέρη πλήρως ελεγχόμενα και μακριά από τουριστικές περιοχές»Μπορεί λόγω προσφυγικού, η Κως, η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος να έχασαν τη φετινή τουριστική περίοδο πάνω από 300.000 τουρίστες και νησιά όπως η Λέρος να έζησαν το χειρότερο καλοκαίρι από τουριστικής άποψης, ωστόσο η αρμόδια υπουργός έχει διαφορετική άποψη.

Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων δήλωσε πως για τα νησιά που δέχτηκαν τις προσφυγικές ροές «υπήρξε ανησυχία διότι οι προσφυγικές ροές στα συγκεκριμένα νησιά δεν μας άφηναν το περιθώριο να τα υποστηρίξουμε πολύ τουριστικά». Πρόσθεσε ωστόσο πως όταν μειώθηκαν οι ροές και «με το επιχειρησιακό σχέδιο που αναπτύξαμε στο υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, τις περιφέρειες, τους δήμους, την τοπική κοινωνία και τις ενώσεις Ξενοδόχων καταφέραμε να αλλάξουμε και να αντιστρέψουμε το κλίμα έτσι ώστε τα νησιά αυτά να έχουν μικρότερες απώλειες», υπογραμμίζοντας ότι η Κως και η Σάμος φαίνεται ότι θα ανακάμψουν πλήρως.

Χωρίς να σχολιάσει ότι οι ροές προσφύγων παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις είπε: «Φιλοξενήσαμε τους πρόσφυγες προσωρινά σε μέρη πλήρως ελεγχόμενα και μακριά από τουριστικές περιοχές» και «είμαστε περήφανοι διότι στείλαμε μηνύματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, ενώ συγχρόνως σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων».

Η αναπληρώτρια υπουργός μίλησε για το ελληνικό κοινωνικό τουριστικό πρόγραμμα που εκπονείται και δίνει τη δυνατότητα σε 200.000 δικαιούχους, από τώρα και μέχρι τον Νοέμβριο, να επισκεφτούν τη Σάμο, τη Λέσβο, τη Χίο, την Κω και τη Λέρο.

Αναφερόμενη γενικώς στα στοιχεία για φέτος το καλοκαίρι είπε ότι υπάρχει συνολικά μια αύξηση τουριστών της τάξεως του 6-8%, αναφέροντας ενδεικτικά ότι στην Κέρκυρα σημειώθηκε αύξηση 13% στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, στο Ηράκλειο 12%, στη Ρόδο 10%. Επίσης σημείωσε ότι έχουμε μεγάλο κύμα Βρετανών και Γερμανών τουριστών, αύξηση κατά 45% του αριθμού των τουριστών από τις ΗΠΑ, ενώ σημαντικός ήταν και ο αριθμός των τουριστών από την Κορέα και την Κίνα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *