ροή ειδήσεων

Ελληνίδα μελετά την πιθανότητα ύπαρξης ζωής σε άλλους πλανήτες


Η Ανεζίνα Σολωμονίδου είναι Μεταδιδακτορική Ερευνητής Υπότροφος της NASA,
στο Jet Propulsion Laboratory (JPL).

Γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1983 και έχει καταγωγή από το νησί της Μήλου, ένα νησί με πλούσιο ενδιαφέρον από γεωλογικής άποψης, και με πολύ ιδιαίτερη μορφολογία.

Περνώντας μεγάλο διάστημα της παιδικής της ηλικίας στη Μήλο, αγαπούσε ιδιαίτερα τον φυσικό κόσμο, και το πως αυτός δημιουργείται, μεταμορφώνεται και εξελίσσεται. Μεγάλωσε στον Κορυδαλλό και πήγε σχολείο εκεί.


Τελειώνοντας το σχολείο ξεκίνησε να φοιτά στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, από όπου πήρε το πτυχίο της. Στις σπουδές της εκεί ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την Ηφαιστειολογία. Συνέχισε τις σπουδές της στο University College του Λονδίνου (UCL), στον τομέα της Πλανητικής Γεωλογίας (Μεταπτυχιακό), όπου είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ασχοληθεί με τους παγωμένους δορυφόρους του εξωτερικού ηλιακού μας συστήματος. Μετά από αυτό απέκτησε το Διδακτορικό της από το Paris Observatory (2009-2013) διεξάγοντας έρευνα για τη γεωλογία του «Τιτάνα» και του «Εγκέλαδου», δορυφόρων του Κρόνου και άλλων παγωμένων δορυφόρων. Ταυτόχρονα απέκτησε το Διδακτορικό της από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιλά Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά. Από το Φεβρουάριο του 2014 είναι Μεταδιδακτορική Ερευνητής Υπότροφος της NASA, στο Jet Propulsion Laboratory (JPL).


Η εργασία της και η έρευνά της για τον «Τιτάνα» τής έδωσαν την ευκαιρία να δουλέψει εκεί. Όσο ολοκλήρωνε το Διδακτορικό της στο Paris Observatory, αποφάσισε να καταθέσει μια ερευνητική της πρόταση στο Μεταδιδακτορικό Πρόγραμμα της NASA (NASA Postdoctoral Program -NPP), κι από κει και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.


Θυμάται όταν έλαβε το e-mail από τη NASA πολύ αργά τη νύχτα, στο οποίο της ανακοινώνονταν ότι έγινε δεκτή. Μετά το πρώτο σοκ, που διήρκεσε κάμποση ώρα, έλαβε ένα δεύτερο e-mail από την Δρ. Rosaly Lopes, που τής έδινε συγχαρητήρια και επιβεβαίωνε ουσιαστικά τη μελλοντική της ένταξη στη NASA.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *