ροή ειδήσεων

ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ : "ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ"

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στα στελέχη του ΔΝΤ που ασχολούνται με το ελληνικό ζήτημα, τα σενάρια περί προκήρυξης πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, τη στιγμή που στην Αθήνα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση εισήλθαν σε ένα νέο γύρο αντιπαράθεσης για το θέμα με εκατέρωθεν δηλώσεις.

Σημειώνεται ότι το Ταμείο έχει κατά καιρούς αποδειχθεί... "αλλεργικό" στις διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά όμως, κάθε άλλο παρά ποτέ, τα σχετικά σενάρια έχουν θέσει σε συναγερμό το ΔΝΤ.
Αξιωματούχοι του Ταμείου σε κατ᾽ιδίαν συζητήσεις εκφράζουν την άποψη ότι αν αυτά τα σενάρια επιβεβαιωθούν θα σηματοδοτήσουν τον πλήρη εκτροχιασμό της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.
Το ΔΝΤ είναι το πρώτο που στοιχηματίζει ότι οι στόχοι του προγράμματος για την Ελλάδα δεν θα πιαστούν και ότι από τον Σεπτέμβριο η Αθήνα θα κληθεί να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό έκτακτων περικοπών. Αν η χώρα οδεύσει σε πρόωρες εκλογές, ο εκτροχιασμός- όπως εκτιμούν στελέχη του ΔΝΤ- θα είναι μεγαλύτερος και τότε, όπως σημειώνουν, θα μιλάμε για ένα πλήρως διαφορετικό σκηνικό από αυτό που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα από τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, έναν χρόνο πριν.
Δεν είναι συμπτωματικό ότι για την Κριστίν Λαγκάρντ τα μνημόνια στην Ελλάδα απέτυχαν γιατί μεταξύ άλλων "εμποδίστηκαν από αλλεπάλληλες πολιτικές κρίσεις... που οδήγησαν σε μεγαλύτερη ύφεση από αυτήν που είχε προβλεφθεί". Η φράση αυτή, που προκύπτει από τα πρακτικά της παρέμβασής της σε συνεδρίαση κατά την οποία συζητήθηκε η έκθεση για τα λάθη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, προδιαγράφει κατά πολλούς το επιχείρημα που ίσως δούμε να ξεδιπλώνεται εκ μέρους των δανειστών στην περίπτωση που χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες.
Κατά ορισμένους άλλους ωστόσο, τυχόν απόφαση της Αθήνας να προκηρύξει εκλογές θα σημάνει εμμέσως την ομολογία της ελληνικής κυβέρνησης ότι οι στόχοι του προγράμματος δεν βγαίνουν, και ότι κατά συνέπεια επιχειρείται μία ηρωική έξοδος πριν οι προβλέψεις για τα χειρότερα επιβεβαιωθούν...
Πηγή : thetoc.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *