ροή ειδήσεων

Στη Ρόδο το "Enfant Gâté" του παγκόσμιου Μπριτζ


Από τις 20 έως τις 27 Αυγούστου τα βλέμματα του παγκόσμιου Μπριτζ είναι στραμμένα στη Ρόδο όπου διεξάγεται το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μπριτζ "Ελληνικά Νησιά" στο οποίο περισσότεροι από 300 αθλητές, από 25 χώρες, συμμετέχουν στο 7ήμερο τουρνουά, διεκδικώντας συνολικά έπαθλα 35.000 ευρώ.

Έως τώρα, οι νικητές στο τουρνουά Ζευγών Open είναι: 1η θέση για τους KAPUSUZ – ALTINDAĞ από την Τουρκία, 2η θέση FRUSCOLONI – VERSACE από την Ιταλία,3η θέση ΚΟΥΚΟΥΣΕΛΗΣ – ΚΟΝΤΟΜΗΤΡΟΣ από την Ελλάδα, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε τις επόμενες ημέρες τα τελικά αποτελέσματα από τα τουρνουάΖευγών Mix και Ομάδων SWISS που ξεκίνησαν στις 23 και 25 Αυγούστου αντίστοιχα. Έως τώρα, στο τουρνουά Ζευγών Mix, δείχνουν να προηγούνται οι MOLLE και TER LAARE με τους ΤΣΑΒΑΛΟ - ΤΥΡΑΔΕΛΛΗ και ΔΕΛΗΜΠΑΛΤΑΔΑΚΗ - ΣΚΟΡΔΑΛΙΔΗ να ακολουθούν.

Αναγνωρίζοντας την αξία του Μπριτζ ως πνευματικό άθλημα με κοινωνικά και διανοητικά οφέλη, οι διοργανωτές άνοιξαν και φέτος τις πύλες του Φεστιβάλ στο κοινό, σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το άθλημα και να παρακολουθήσουν τους διεθνούς φήμης μαέστρους και παγκόσμιους πρωταθλητές του μπριτζ: Krzysztof Martens, Giorgio Duboin, Alfredo Versace, Michel και Véronique Bessis.

Με το motto: "This Summer Dive into Bridge", το Φεστιβάλ φιλοξενείται στο ξενοδοχείο, Sheraton Rhodes Resort, όπου και θα πραγματοποιηθεί και το Γκαλά με τηνεπίσημη απονομή των επάθλων αξίας 35.000 ευρώ.

1 of 4


Το φεστιβάλ φιλοξενείται στο ξενοδοχείο 5 αστέρων, Sheraton Rhodes Resort.

Περισσότεροι από 300 αθλητές από 25 χώρες συμμετέχουν στο 7ήμερο τουρνουά, διεκδικώντας συνολικά έπαθλα 35.000 ευρώ.

Οι νικητές του τουρνουά Ζευγών Open KAPUSUZ και ALTINDAĞ από την Τουρκία.

Οι υποστηρικτές του Φεστιβάλ.





Σημειώνεται ότι τη διοργάνωση του Φεστιβάλ έχει αναλάβει η Μίλητος Συμβουλευτική, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ και του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου και με την ευγενική χορηγία της CCC (Samir Sabbagh) και την υποστήριξη των Carteco, Designlobby, Euthalia, Forever, Hellenic Registry of Shipping,Kandarakis, Κοιν.Σ.Επ. knowl, Le Vôtre Piree, Masticha Shop και το περιοδικόFinesse.
Λίγα λόγια για το Μπριτζ

Το Μπριτζ είναι το δημοφιλέστερο πνευματικό άθλημα στον κόσμο, σύμφωνα και με τοβιβλίο Γκίνες, δεδομένου ότι διεξάγονται αγώνες που ξεπερνούν σε συμμετοχή τους100.000 παίκτες. Παγκοσμίως υπάρχουν περισσότερα από 700.000 σωματεία σε περίπου 120 χώρες. Αν και παίζεται με τράπουλα, ξεχωρίζει γιατί ο παράγοντας «τύχη» επηρεάζει ελάχιστα την έκβαση του παιχνιδιού. Το Μπριτζ είναι άθλημα πολύπλευρο,εξασκεί το μυαλό στην αυτοσυγκέντρωση, είναι κατ’ εξοχήν κοινωνικό, αφού παίζεται από δύο αντίπαλα ζεύγη και προσφέρει υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία.

Προέρχεται από το αγγλικό παιγνίδι Whist που μετεξελίχτηκε προς τα τέλη του 19ου αιώνα σε Bridge Whist. Στα μέσα της δεκαετίας 1920 – 1930 τέθηκαν οι κανόνες του Contract Bridge, που – με πολύ μικρές αλλαγές – είναι και αυτό που παίζεται και σήμερα στα σπίτια από δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους, σε όλες τις χώρες του κόσμου. Στα τέλη της ίδιας δεκαετίας δημιουργήθηκε και το Αγωνιστικό (Duplicate) Μπριτζ που γνώρισε αμέσως μεγάλη ανάπτυξη και μετέτρεψε το Μπριτζ από παιχνίδι σε πνευματικό άθλημα.

Σήμερα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπριτζ αριθμεί 113 χώρες – μέλη και πάνω από1.000.000 αθλητές αγωνιστικού Μπριτζ. Το 1995 αναγνωρίστηκε επίσημα σαν αθλητική Ομοσπονδία από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και το Μπριτζ μετείχε ως άθλημα επίδειξης στη Χειμερινή Ολυμπιάδα του 2002.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ ιδρύθηκε το 1965 με αρχική δύναμη 3 σωματεία– μέλη και μερικές δεκάδες αθλητές. Έκτοτε γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη και αριθμούσε, στις αρχές του 2008, συνολικά 33 σωματεία – μέλη σε όλη την Ελλάδα και περισσότερους από3.500 ενεργούς αθλητές.

emea.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *