ροή ειδήσεων

Συναγερμός στην Europol: Στέλνει 200 αξιωματικούς στην Ελλάδα για τον εντοπισμό ισλαμιστών του ISIS

Συναγερμός στην Europol: Στέλνει 200 αξιωματικούς στην χώρα μας για τον εντοπισμό ισλαμιστών του ISIS. Oι πράκτορες θα αναπτυχθούν στα νησιά και μέσα στα hot spot.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την αποκάλυψη του pronews.gr οτι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντόπισε πλαστά διαβατήρια που προορίζονταν για μέλη του ISIS σε ελληνικά hot spot.

Στο «πόδι» βρίσκονται οι μυστικές υπηρεσιές των ευρωπαϊκών κρατών καθώς ο επικεφαλής της Europol, Ρομπ Γουέινραϊτ, αποκάλυψε ότι το ISIS, εκμεταλλευόμενο τις ολοένα και αυξανόμενες ροές προσφύγων προς Ελλάδα, στέλνει μαχητές του στην Ευρώπη που θα εκδικηθούν για τις ήττες που γνωρίζει ο ISIS στο έδαφος της Συρίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι μαχητές του ISIS, ο αριθμός των οποίων είναι αρκετά μεγάλος, περνούν στην Ευρώπη με πλαστά διαβατήρια.

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Standard ο επικεφαλής της Europol αποκαλύπτει ότι είναι έτοιμη προς αποστολή στην Ελλάδα μια ομάδα 200 αξιωματικών προκειμένου να εντοπιστούν εξτρεμιστές που επιχειρούν να μπουν στην Ευρώπη, για έρευνες από εξειδικευμένα στελέχη της Europol στα κέντρα φιλοξενίας με τη συνδρομή των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας.

Προειδοποιεί επίσης ότι τζιχαντιστές επιχειρούν να ριζοσπατικοποιήσουν μετανάστες σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

«Οι αξιωματικοί θα αναπτυχθούν στα ελληνικά νησιά, ίσως και στην Ιταλία. Θα υπάρξει μια δεύτερη γραμμή άμυνας. Ελπίζουμε να αναπτύξουμε ορισμένους αξιωματικούς μέσα στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών καθώς ανησυχούμε για αναφορές ότι αυτού του είδους τα κέντρα γίνονται στόχος προσπαθειών ριζοσπαστικοποίησης μεταναστών» λέει ο Γουέινραϊτ.

Ο Γουέινραϊτ προβλέπει, επίσης, ότι θα γίνουν και άλλες «εντυπωσιακές» επιθέσεις από τους τζιχαντιστές όπως στο Παρίσι λεγοντας ότι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη διεξάγονται περισσότερες από 50 αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *