ροή ειδήσεων

Εφτασε η ώρα του ΕΝΦΙΑ – Πότε θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά στο TAXIS


Από την προσεχή Δευτέρα 29 Αυγούστου, θα αρχίσουν να αναρτώνται στο TAXIS τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις- η πρώτη έως το τέλος του Σεπτεμβρίου εφέτος και η τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου 2017.

Ήδη, από τις 18 Αυγούστου, έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του φόρου και ακολούθησε όλη η διαδικασία, προκειμένου το σύστημα να είναι καθ’ όλα έτοιμο για την ανάρτηση των Ταυτοτήτων Οφειλής για περίπου 7 εκατομμύρια πολίτες. Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι από το φόρο θα εισπράξει, όπως και πέρυσι, 2,65 δισ. ευρώ.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 σχεδιάζεται να ανοίξει αμέσως μετά την ανάρτηση των εκκαθαριστικών.

Περίπου 152.000 ιδιοκτήτες θα πληρώσουν για πρώτη φορά συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, αν και η αξία της περιουσίας τους μειώθηκε, κατά την αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών. Πλέον όσοι έχουν ακίνητη περιουσία αξίας 200.000 ευρώ και άνω, αντιμετωπίζονται σαν μεγαλοϊδιοκτήτες.

Για πρώτη φορά θα πληρώσουν συμπληρωματικό φόρο οι επιχειρηματίες για τα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούν, όπως ξενοδοχεία και βιοτεχνίες, παρόλο που οι εγκαταστάσεις αποτελούν το μέσο παραγωγής.

Οι επιβαρύνσεις από τον συμπληρωματικό φόρο εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν από τα 50 ευρώ και θα ξεπερνούν τις 5000 ευρώ!

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

-Ιδιοκτήτης διαμερίσματος 100 τετραγωνικών μέτρων στο Χαλάνδρι, 1ου ορόφου, 10 ετών με πρόσοψη σε δρόμο, θα πληρώσει τον ίδιο ΕΝΦΙΑ, παρόλο που η τιμή ζώνης μειώθηκε από 1.400 ευρώ σε 1.200 ευρώ το τετραγωνικό.

-Εταιρεία με ιδιοχρησιμοποιούμενο ακίνητο αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ, ενώ δεν πλήρωνε συμπληρωματικό φόρο, φέτος θα πληρώσει 200 ευρώ!

Αυξημένο φόρο κατά 23% με 25% θα πληρώσουν και όσοι έχουν οικόπεδα που βρίσκονται εντός οικισμών, ενώ κρύος ιδρώτας λούζει όσους έχουν κληρονομήσει αγροτεμάχια.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *