ροή ειδήσεων

Η ΓΓ ισότητας κατά του ράπερ TUS για τραγούδι που εξυμνεί το trafficking - videoclip


Την σφοδρή αντίδραση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας προκάλεσε ένα τραγούδι του ράπερ TUS με τίτλο «Βουλγάρες». Η Γραμματεία κατηγορεί τους δημιουργούς ότι παρουσιάζουν την παράνομη διακίνηση και εμπορία γυναικών ως κανονική συμπεριφορά, «με την οποία μάλιστα μάλιστα βγάζεις πολλά λεφτά».


Οι στίχοι αλλά και το βιντεοκλίπ του τραγουδιού προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στα social media. Κάτω από το σχετικό βίντεο στο you tube που έχει πάρει περισσότερες αρνητικές παρά θετικές ψήφους τα σχόλια επικριτικά.

Η σχετική ανακοίνωση της ΓΓ Ισότητας

«Πρόσφατα ο ράπερ TUS κυκλοφόρησε τραγούδι με τίτλο 'Βουλγάρες', στο οποίο παρουσιάζεται η παράνομη διακίνηση κι εμπορία γυναικών με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση ως κανονική συμπεριφορά, με την οποία μάλιστα βγάζεις και πολλά λεφτά!

» Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική! Η παράνομη διακίνηση κι εμπορία γυναικών με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση συνιστά μορφή του οργανωμένου εγκλήματος, από την οποία πράγματι βγάζουν πολλά λεφτά οι εγκληματίες. Για το σκοπό αυτό, δε διστάζουν να κακοποιούν βάναυσα τα θύματά τους είτε σωματικά, είτε ψυχικά, είτε πνευματικά με στόχο την πλήρη ταπείνωση, χειραγώγηση και υποτέλειά τους.

» Τα συνήθη θύματα είναι νέες γυναίκες, αλλά και παιδιά που η φτώχεια, η ανεργία και η απελπισία που βιώνουν στις χώρες προέλευσής τους, τα καθιστά ευάλωτα στην εξαπάτηση με δόλο μία καλύτερη ζωή. Αυτό που στη πραγματικότητα βρίσκουν είναι βία, εκμετάλλευση και ναρκωτικά...

» Όλη αυτή η αθλιότητα αποκρύπτεται τόσο από το τραγούδι όσο και από το video clip που το συνοδεύει. Αντίθετα, προβάλλει ως κανονική, άνετη, αστεία μία συμπεριφορά που ουσιαστικά εκπαιδεύει το νεαρό ακροατήριό του ότι όλα πωλούνται κι αγοράζονται, ακόμα και οι ανθρώπινες σχέσεις!

» Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων εμπιστεύεται ότι οι εταιρείες παραγωγής, διάθεσης, διαφήμισης, επικοινωνίας κλπ θα σεβαστούν τις υποχρεώσεις αυτορρύθμισης κι αυτοδέσμευσης που απορρέουν από την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη τους και το απαράδεκτο αυτό τραγούδι είτε θα αποσυρθεί άμεσα είτε θα βρει τη θέση που του αξίζει: στα αζήτητα!»

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *