ροή ειδήσεων

Τον Οκτώβριο θα ανοίξουν 109 θέσεις μόνιμης εργασίας- Διαβάστε λεπτομέρειες


Τον Οκτώβριο οι διαγωνισμοί για 109 θέσεις μονίμων σε ΤτΕ και υπουργεία.


Τις θέσεις θα διεκδικήσουν πτυχιούχοι αλλά και απόφοιτοι Λυκείου, καθώς ειδικά ο διαγωνισμός της Τράπεζας της Ελλάδος θα αφορά τεχνικές ειδικότητες.


Τον Οκτώβριο θα εκδοθούν από το ΑΣΕΠ οι τρεις πολυαναμενόμενες προκηρύξεις πρόσληψης μόνιμου προσωπικού που αφορούν την πλήρωση συνολικά 109 θέσεων σε υπουργεία και στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Παρότι έχουν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις εδώ και τρεις μήνες η έκδοσή τους είχε «παγώσει» καθώς μεσολάβησε το καλοκαίρι και αμέσως μετά το επείγον αίτημα του υπουργείου Παιδείας για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Ωστόσο μέσα στις επόμενες ημέρες το ΑΣΕΠ θα στείλει και τις τρεις προκηρύξεις στο Εθνικό Τυπογραφείο, ενώ τις θέσεις θα διεκδικήσουν πτυχιούχοι (ΑΕΙ και ΤΕΙ) αλλά και απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς ειδικά ο διαγωνισμός της Τράπεζας της Ελλάδος θα αφορά τεχνικές ειδικότητες. 35 θέσεις στην ΤτΕ.

Στην πρόσληψη 35 μονίμων υπαλλήλων, κυρίως τεχνικού προσωπικού, προχωρά η Τράπεζα της Ελλάδος, με τη συνδρομή του ΑΣΕΠ. Το αίτημα αφορά 35 υπαλλήλους Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι θα προσληφθούν με μόρια.

Οι υπάλληλοι διοικητικών καθηκόντων (απόφοιτοι ΤΕΙ) θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως άριστη γνώση μιας ξένης γλώσσας και γνώση χειρισμού Η/Υ.

Οσο για τους τεχνικούς που θα στελεχώσουν το τμήμα που γίνεται η εκτύπωση λαχείων, τραπεζογραμματίων, αξιογράφων του ελληνικού Δημοσίου κ.λπ., εκτός του απολυτηρίου Λυκείου θα απαιτείται προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν με διετή σύμβαση εργασίας που είναι δυνατόν να παραταθεί επί ένα ακόμη έτος. Μετά τη λήξη της σύμβασης και εφόσον η υπηρεσία τους κριθεί ως ευδόκιμη, θα διορισθούν από την ημερομηνία έναρξης της σύμβασης εργασίας τους.

Στελέχη Πληροφορικής Σαράντα πέντε θέσεις μονίμων επιστημόνων Πληροφορικής θα προκηρύξει το ΑΣΕΠ σε υπηρεσίες υπουργείων και δημόσιους φορείς, εκτός του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο θα προκηρύξει τις θέσεις στα δικαστήρια από μόνο του. Πρόκειται για θέσεις στις ειδικότητες ΠΕ Πληροφορικής (Επιστήμης των Υπολογιστών ή Μηχανικών Η/Υ) και ΤΕ Πληροφορικής (ή Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων).

Η πλήρωση των θέσεων θα γίνει με τη διαδικασία πινάκων προτεραιότητας (σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2190/94) από κατόχους ομωνύμου ή ταυτοσήμου κατά περιεχόμενο ειδικότητας πτυχίου ή διπλώματος ΑΕΙ/ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισοτίμου αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής.

Παράλληλα οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν πολύ καλή γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας (Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής ή Ισπανικής), ενώ ειδικά για τις θέσεις ΠΕ απαιτείται η γνώση επεξεργασίας ελληνικών και ξενόγλωσσων κειμένων και πινάκων σε Η/Υ. Χημικοί στη ΓΓΔΕ Είκοσι εννέα μόνιμους υπαλλήλους στην ειδικότητα ΠΕ Χημικών θα προσλάβει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Ηδη στον διαγωνισμό του υπουργείου ορίστηκαν τα άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998 (μία θέση για ΑΜΕΑ και μία για τρίτεκνο) και πλέον η προκήρυξη είναι έτοιμη προς έκδοση. Η πρόσληψη των επιτυχόντων θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια), ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ή δίπλωμα Χημείας ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας, καθώς και βεβαίωση ιδιότητας μέλους της Ενωσης Ελλήνων Χημικών. 32 ελεγκτές στην ΥΠΑ.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί από το ΑΣΕΠ ο γραπτός διαγωνισμός που αφορά στην πρόσληψη 32 Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι εξετάσεις στο μάθημα «λεκτικές δεξιότητες και κατανόηση κειμένου» θα διεξαχθούν σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη στις 9.30 π.μ. (ώρα προσέλευσης 8.30 π.μ.) και η διάρκειά τους θα φτάσει τη 1,5 ώρα. Υπενθυμίζεται πως ο διαγωνισμός για τους Ελεγκτές περιλαμβάνει ειδικές δοκιμασίες οι οποίες εκτός από τις λεκτικές δεξιότητες και την κατανόηση κειμένου, περιλαμβάνουν προφορική συνέντευξη (που διαπιστώνεται η ορθοφωνία των υποψηφίων) και γραπτές εξετάσεις μέσω των οποίων εξακριβώνονται οι ικανότητες και οι γνώσεις τους (σε επίπεδο μνήμης, προσοχής - συγκέντρωσης, αντίληψης και αίσθησης χώρου, χρόνου και προσανατολισμού).

Σύμφωνα με την Προκήρυξη 1Γ/2015 οι θέσεις μόνιμου προσωπικού στην ΥΠΑ κατανέμονται σε Ανατολική Αττική (25 θέσεις), Κω (μία θέση), Ρόδο (μία θέση), Μύκονο (2 θέσεις), Σαντορίνη (2 θέσεις) και Ηράκλειο Κρήτης (μία θέση).

www.dikaiologitika.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *