ροή ειδήσεων

Κερδίστε 18 χρόνια ζωής, κόβωντας συνήθειες!


Νέα έρευνα επιστημόνων ισχυρίζεται ότι βρήκε το μυστικό της μακροζωΐας, κόβωντας 4 βλαβερές συνήθειες...




Πρόκειται, σύμφωνα με μία νέα καναδική επιστημονική έρευνα, για το κάπνισμα, την κακή διατροφή, την έλλειψη σωματικής άσκησης και τη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Νταγκ Μάνουελ του Πανεπιστημίου της Οτάβα, εκτίμησαν ότι αυτές οι τέσσερις κακές συνήθειες είναι υπεύθυνες για περίπου τους μισούς πρόωρους θανάτους των ενηλίκων

«Οι ανθυγιεινές συμπεριφορές επιβαρύνουν σημαντικά το προσδόκιμο ζωής και αυτές οι τέσσερις αποτελούν την μεγαλύτερη απειλή», δήλωσε ο Μάνουελ, ο οποίος δημιούργησε ένα νέο ειδικό αλγόριθμο για να κάνει τους σχετικούς υπολογισμούς.

Αναλυτικότερα, εκτιμάται ότι το ένα τέταρτο (26%) όλων των πρόωρων θανάτων οφείλεται στο κάπνισμα, άλλο ένα τέταρτο (24%) στη σωματική αδράνεια, το 12% στην ανθυγιεινή διατροφή και το 0,4% στο πολύ αλκοόλ.

Για τους άνδρες, το κάπνισμα είναι ο μεγαλύτερος παράγων κινδύνου, αφαιρώντας κατά μέσο όρο 3,1 χρόνια ζωής, ενώ για τις γυναίκες η έλλειψη σωματικής άσκησης που «κόβει» τρία χρόνια περίπου.

Όσοι κάνουν την πιο υγιεινή ζωή, έχοντας κόψει και τις τέσσερις ανθυγιεινές συνήθειες, έχουν προσδόκιμο ζωής σχεδόν 18 χρόνια μεγαλύτερο, σε σχέση με όσους ακολουθούν και τις τέσσερις ανθυγιεινές συμπεριφορές .

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *