ροή ειδήσεων

Φιάσκο Καλογρίτσα, δεν έχει τα 18 εκατ. για την α' δόση

Η εταιρεία του επιχειρηματία Καλογρίτσα ζήτησε προθεσμία 48 ωρών για να καταθέσει τα χρήματα, ωστόσο η απάντηση της κυβέρνησης ήταν αρνητική.



Ανατροπή στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης από τους τέσσερις υπερθεματιστές.

Η εταιρεία του επιχειρηματία Καλογρίτσα ζήτησε προθεσμία 48 ωρών για να καταθέσει τα χρήματα, ωστόσο η απάντηση της κυβέρνησης ήταν αρνητική.

Σημειώνεται ότι οι υπόλοιποι τρεις (Αλαφούζος, Μαρινάκης, Κυριακού) έχουν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους, με τον ιδιοκτήτη του ΑΝΤ1 να καταθέτει το ποσό το πρωί της Δευτέρας.
Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης:

Εστάλη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σήμερα το πρωί αίτημα από την εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ», με το οποίο ζητεί να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον.

Από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση:

«Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί». Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.
Παραίτηση Καλογρίτσα με βολές κατά των υπολοίπων

Με ανακοίνωσή του ο επιχειρηματίας Γιάννης Καλογρίτσας κατήγγειλε "κανιβαλισμό" σε βάρος του, εξαπέλυσε βολές σε όλους τους υπόλοιπους περί διαπλοκής και προανήγγειλε προσφυγές στη Δικαιοσύνη κατά των επικριτών του. Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει», σημειώνει μεταξύ άλλων.
Τα σενάρια της επόμενης ημέρας

Από τη στιγμή που στις 19:00 το απόγευμα οριστικοποιηθεί ότι ο υπερθεματιστής Καλογρίτσας δεν τήρησε τους όρους του διαγωνισμού, η όλη διαδικασία βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Αναμένονται νέες δικαστικές προσφυγές από πλευράς των υπολοίπων εταιρειών, ενώ ερωτήματα υπάρχουν και για το τι θα γίνει στη συνέχεια.

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, εφόσον εκπέσει κάποιος, τότε θα καταλάβει τη θέση του ο πρώτος επιλαχών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στη θέση του Καλογρίτσα θα μπει η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη που είχε προσφέρει 61,5 εκατ. ευρώ. Οι υπόλοιποι επιλαχόντες είναι ο ALPHA του Δ. Κοντομηνά με 61 εκατ., η εταιρεία συμφερόντων Βαρδινογιάννη με 18 εκατ. και το STAR με 13 εκατ. ευρώ.
Κρέτσος: Χάνεται και η άδεια και η εγγύηση

Εάν κάποιος από τους προσωρινούς υπερθεματιστές δεν καταβάλλει μέχρι σήμερα τα χρήματα, τότε δεν θα χάσει μόνο την άδεια, αλλά και τα 3 εκατ. ευρώ τα οποία έδωσε ως εγγύηση, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας.

«Η προκήρυξη το λέει ξεκάθαρα» για το ποιος παίρνει άδεια, συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι οι αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις δεν ήθελαν με τίποτα τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, αλλά αυτό ήταν συνταγματική υποχρέωση της κυβέρνησης, αλλιώς θα διέπραττε απιστία εις βάρος του Δημοσίου. Ο κ. Κρέτσος, αναφέρθηκε και στη σωρεία καταγγελιών που έχουν γίνει σε βάρος του διαγωνισμού, τονίζοντας πως περιμένει νομικές αντιδράσεις μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Όσον αφορά τον επιχειρηματία Καλογρίτσα, τα δάνειά του με επισφαλείς εγγυήσεις και τη φοροδιαφυγή που τον κατηγορούν, ο Λευτέρης Κρέτσος δήλωσε επίσης ότι όλα αυτά τα στοιχεία είναι γνωστά καθώς ο αυστηρός έλεγχος που έχει γίνει από τη ΓΓΕΕ, έχει προσφέρει όλα αυτά τα στοιχεία. «Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε φίλους, ούτε εχθρούς, είναι εδώ για να κάνει τη δουλειά της υπηρετώντας τη διαφάνεια», σημείωσε, σχολιάζοντας και «την επιλεκτική δημοσιογραφία με διαρροές» το τελευταίο διάστημα.

Οι μηνύσεις και η απόφαση του ΣτΕ

Για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση σχετικά με το «Πόθεν Εσχες» Καλογρίτσα έχει ήδη υποβάλλει μήνυση ο Αlpha στρεφόμενος κατά του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελευθέριου Κρέτσου.

Το δρόμο της δικαιοσύνης επέλεξε και η Ν.Δ και κατέθεσε την Παρασκευή μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών με αιχμή τα οικονομικά του Χρήστου Καλογρίτσα. Κάνει λόγο για «μέγα σκάνδαλο» που πρέπει να διερευνηθεί καθώς όπως ανέφερε ο Μ. Βορίδης «υπερθεματιστές που δεν έχουν ένα ευρώ, την παραμικρή περιουσία, δεν έχουν καταθέσει εγγυητικές επιστολές, δεν έχουν δυνατότητα προσφυγής στον τραπεζικό δανεισμό, συμμετέχουν σε ένα διαγωνισμό χωρίς ένα περιουσιακό στοιχείο άλλα μόνο με δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων τρίτων....»

Κομβική για την εξέλιξη του όλου θέματος κρίνεται η σύγκληση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 30 Σεπτεμβρίου. Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί καλούνται να αποφανθούν σχετικά με την συνταγματικότητα ή μη του συνταγματικού πλαισίου για τις τηλεοπτικές άδειες.
Οι αποκαλύψεις για τα δάνεια και τις φορολογικές δηλώσεις Καλογρίτσα

Τα ερωτήματα της αντιπολίτευσης και πολλών ΜΜΕ αφορούν το Πάθεν Εσχες, από που δηλαδή προέρχονται τα λεφτά αυτά και κυρίως αν συνδέονται με δανειοδοτήσεις που πήραν εταιρίες συμφερόντων του από την Attica Bank.

Όπως ανέφεραν δημοσιεύματα στο σύνολο σχεδόν του κυριακάτικου Τύπου, η εταιρεία «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα σύμφωνα με το πόρισμα της ΤτΕ το 2014 είχε ανοικτό αλληλόχρεο λογαριασμό με όριο ανάληψης 10 εκατ. ευρώ. Στις 28 Απριλίου του 2015 ο ίδιος λογαριασμός ανεβαίνει στα 50 εκατ. ευρώ και λίγες μέρες αργότερα στις 14 Μαϊου «εκτοξεύεται» στα 100 εκατ. ευρώ. Για αυτή την κίνηση δεν υπάρχει στα αρχεία και στα έγγραφα της τράπεζας καμιά αναφορά αιτιολόγησης.

Μια μέρα νωρίτερα στις 13 Μαϊου ενώ η εταιρία Τοξότης διαθέτει ήδη μια γενναία ανοικτή πιστοληπτική γραμμή παίρνει άλλο ένα δάνειο 20 εκατ.ευρώ. Επτά μήνες μετά στις 8 Δεκεμβρίου 2015 παίρνει νέο ομολογιακό δάνειο 19,5 εκατ. δεκαετούς διάρκειας για να αναχρηματοδοτήσει το πρώτο.

Η νέα διοίκηση της τράπεζας Αττικής που ανέλαβε προ ολίγων ημερών ξεκαθάρισε πως θα ζητηθεί από τον κ. Καλογρίτσα άμεσα η αποπληρωμή μέρους των δανείων. Ο Θ. Πανταλάκης αν και δεν αποκάλυψε το συνολικό ύψος που έχει λάβει ο κ. Καλογρίτσας και η εταιρία του Τοξότης ωστόσο επιβεβαίωσε πως απολάμβανε πολύ μεγάλα πιστωτικά όρια από την Attica Bank.
Το ζεύγος Καλογρίτσα δήλωνε εισοδήματα πείνας -έπαιρνε και επιστροφή φόρου

Πόρισμα του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου, που έφερε στη δημοσιότητα το «Πρώτο Θέμα» αποκαλύπτει ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας και η σύζυγος του απέκρυπταν δεκάδες εκατομμύρια για περισσότερα από 11 χρόνια.

Μάλιστα, στις φορολογικές τους δηλώσεις, δήλωναν εισοδήματα «πείνας» ακόμη και μηδενικά και είχαν μάλιστα και επιστροφή, ενώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους είχαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ενδεικτικά: Το 2000 ο επιχειρηματίας εμφανίζει φορολογητέο εισόδημα 10.725 ευρω και παίρνει επιστροφή φόρου 3.508 ευρώ. Το 2001 τα εισοδήματα δεν ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ. Τ0 2003 δηλώνει 2972 αυτός και 3029 η σύζυγός του. Αντιστοιχως το 2004, 3110 ευρώ και 2138 ευρώ. Το 2006, 3145 ευρώ και 0 ευρώ.

Συνολικά, σε συνολο 11 ετών ο Χρήστος Καλογρίτσας δήλωσε 42.189 ευρώ και η σύζυγός του 355.978 ευρώ. Το πόρισμα του ΚΕΦΟΜΕΠ του καταλογίζει φοροδιαφυγή ύψους 32,7 εκατομμυρίων ευρώ. Τις αποκαλύψεις για τη φοροδιαφυγή Καλογρίτσα με την απομάκρυνση των επικεφαλής του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου συνδέει εμμέσως το Ποτάμι.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *