ροή ειδήσεων

Ρόδος: Αθλητής διεκδικεί αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ για ακρωτηριασμό


Για την 29η Σεπτεμβρίου 2016 προσδιορίστηκε από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου, μετά από αναβολή, η συζήτηση της αγωγής, που άσκησε ο κ. Μιχαήλ Σεϊτης, γνωστός Ροδίτης αθλητής του στίβου, ο οποίος υπέστη ακρωτηριασμό του δεξιού κάτω άκρου του, εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας των αρμοδίων για τη λήψη μέτρων ασφαλείας στη λαϊκή αγορά, με αποτέλεσμα να εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα.

Με την αγωγή του διεκδικεί χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 1.0130.000 ευρώ από το Δήμο Ρόδου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και το Ελληνικό Δημόσιο.


Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκος, αιτήθηκε σύμφωνα με τις πληροφορίες να χορηγηθούν στον Δήμο Ρόδου αντίγραφα της ποινικής δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για το ατύχημα, προκειμένου να προετοιμαστεί η υπερασπιστική γραμμή από τη νομική υπηρεσία και να διαπιστωθεί εαν υφίστανται αστικές ευθύνες οργάνων του.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», την 20-6-2013 και ώρα 05.25π.μ. περίπου, οδηγώντας δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ο αθλητής εκινείτο επί της οδού Βύρωνος στην πόλη της Ρόδου.

Επί της ως άνω οδού εκινείτο κανονικά και με μικρή ταχύτητα και στο άκρο δεξιό του ρεύματος, που οδηγεί προς το στάδιο του Διαγόρα.

Κατά την χρονική εκείνη στιγμή επικρατούσε ακόμη σκοτάδι, και ο δημοτικός φωτισμός ήταν ανεπαρκής, καθώς στο ύψος του σταδίου του Διαγόρα, η οδός Βύρωνος έχει εκατέρωθεν δένδρα σε πυκνή στοίχιση, με πυκνό φύλλωμα, που συγκλίνουν σε φυσική σκέπη, δημιουργώντας αλέα και εμποδίζοντας το ανεπαρκές ήδη τεχνητό φως από τις κολώνες δημοτικού φωτισμού, να διέλθει.

Λίγα μέτρα πριν το στάδιο του Διαγόρα και καθώς εισερχόταν στην αλέα, λόγω σκότους και έλλειψης τεχνητού φωτισμού και παράλειψης προειδοποιητικής σήμανσης, που να απαγορεύει την διέλευση των οδηγών και να σηματοδοτεί την λειτουργία υπαίθριας λαϊκής αγοράς, αντιλήφθηκε την τελευταία στιγμή τον σκοτεινό όγκο ενός πάγκου υπαίθριας λαϊκής αγοράς να ανακόπτει την πορεία του, καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος του ρεύματος πορείας του.

Αμέσως φρέναρε και επεχείρησε προς τα αριστερά αποφευκτικό ελιγμό, πλην, όμως, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος- από σκουπίδια και σάπια φρούτα, τα οποία προέρχονταν από τους παραγωγούς, οι οποίοι έστηναν τους πάγκους και μετέφεραν τα εμπορεύματα- δεν μπόρεσε να αποφύγει την σύγκρουση και προσέκρουσε όλως ελαφρά στην γωνία του πρώτου πάγκου, με αποτέλεσμα, λόγω της πρόσκρουσης και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, να απολέσει πλήρως τον έλεγχο της δίκυκλης μοτοσυκλέτας, και κινούμενος εκτός ελέγχου πλέον να επιπέσει με την δεξιά πλευρά της δίκυκλης μοτοσυκλέτας στον δεύτερο κατά σειρά πάγκο, και τότε αυτή να ανατραπεί και να συρθεί στο ολισθηρό οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί ατελώς το δεξί του πόδι και αιμόφυρτος να καταλήξει στο οδόστρωμα.

Αμέσως μετά το ατύχημα και ενώ ψυχορραγούσε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, όπως επισημαίνεται στην αγωγή, οι παραγωγοί, που βρίσκονταν στο σημείο, αντί να προστρέξουν σε βοήθειά του ή να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ έσπευσαν να ξεπλύνουν τους πάγκους από τα αίματα προς αποφυγή των ευθυνών τους.

Με υπεράνθρωπη προσπάθεια και παρά τους αφόρητους πόνους, κατάφερε να διατηρήσει τις αισθήσεις του και κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο μόνος του το ΕΚΑΒ. Οι ιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί ατελή ακρωτηριασμό δεξιάς κνήμης.

Εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική αποκατάσταση του κατάγματος με εξωτερική οστεοσύνθεση.

Παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών, λόγω ελλιπούς αιμάτωσης το δεξιό πόδι εκρίθη μη βιώσιμο και την 25-6-2013 οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό του δεξιού κάτω άκρου στο ύψος του 1ου τριτημορίου της κνήμης.
zougla.gr
Πηγή: dimokratiki.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *