ροή ειδήσεων

«Απαράδεκτη Υπουργική απόφαση για εκ νέου περικοπή του ΕΦΑΠΑΞ Ξεν/λων και ταυτόχρονα κατάργηση της 20ετιας. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ»


Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου καταγγέλλει την απαράδεκτη Υπουργική απόφαση,
της πολίτικης ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δια χειρός του Υφυπουργού Πετρόπουλου Αναστάσιου (και παρά την διαφωνία της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα με την Κυβερνητική Επίτροπο), να επιβάλει εκ νέου περικοπή στις ΕΦΑΠΑΞ αποδοχές του Ιδιωτικού Τομέα στον οποίο περιλαμβάνονται και οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι.

Μιλώντας με ποσοστά, το πρώτο κούρεμα που υπέστη το ΕΦΑΠΑΞ κατά το έτος 2012 έφτανε το ποσοστό του 29,77%, τώρα μειώνεται επιπλέον περίπου κατά 20%.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η απάντηση που δόθηκε σε ερώτημα που αφορούσε το κλάδο μας και την συνέχιση ή μη της ισχύεις του Ν.2768/1999 (Νόμος Παπαϊωάννου), που κατοχύρωσε την επαναχορήγηση της λήψης του ΕΦΑΠΑΞ με την συμπλήρωση 20ετους ασφάλισης, υστέρα από τα νέα δεδομένα που προβλέπει ο Ν.4387/2016, ήταν αποκαρδιωτική. Η απάντηση αναφέρει την κατάργηση του Ν.2768/1999 και την οδήγηση παροχής των ΕΦΑΠΑΞ αποδοχών κατά την συνταξιοδότηση για όλες αιτήσεις απονομής που υποβλήθηκαν μετά τις 13/05/2016.

Αξιοσημείωτο, ότι ο Υφυπουργός διατήρησε σε ισχύη τη διαταξη που προβλέπει την επιστροφή των εισφορών σε όσους Ξεν/λους έχουν λάβει το ΕΦΑΠΑΞ 20ετιας και θα συμπληρώσουν έως την συνταξιοδότηση 60 τουλάχιστον πλήρεις μηνιαίες αποδοχές.

Τέλος, το Σωματείο μας (καθώς ο Πρόεδρος μας είναι μέλος της Ολομέλειας της Ομοσπονδίας) με την Ολομέλεια της Ομοσπονδίας αποφάσισαν ομοφώνα στην από τις 22/09/2016 συνεδρίαση να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε συνεργασία με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και να αντισταθούν σε αυτή την εκτρωματική αντιασφαλιστική υπουργική απόφαση που ισοπεδώνει τα δικαιώματα μας όντας ασφαλισμένοι του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ).

Δεδομένου ότι το ΤΑΠΙΤ ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε από το κράτος, τα χρήματα του ΤΑΠΙΤ είναι των εργαζομένων και δεν θα επιτρέψουμε την, κατ’ εξακολούθηση, περικοπή των ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ την οποία νομοθέτησαν χωρίς να προηγηθούν οι απαραίτητες αναλογιστικές μελέτες άλλα και χωρίς να διασφαλίσουν την οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια.


Ρόδος , 29 Σεπτεμβρίου 2016

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *