ροή ειδήσεων

Οι 30 δήμοι που θα πάρουν Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης


Εντός της εβδομάδος αναμένεται να καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων
τα χρήματα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θα επιδιώξει να εκταμιεύσει τα χρήματα μέχρι την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, πρέπει κατά το τελευταίο πενθήμερο του τρέχοντος μήνα να τεθεί σε εφαρμογή, πιλοτικά, το πρόγραμμα σε 30 Δήμους σε όλη τη χώρα, που αφορά περισσότερα από 35.000 νοικοκυριά, που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, οι αιτήσεις όσων εγκρίθηκαν τον Ιούλιο, θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση δύο μηνών (Αυγούστου και Σεπτεμβρίου), ενώ οι αιτήσεις αυτών που εγκρίθηκαν τον Αύγουστο θα λάβουν ποσό που αντιστοιχεί στο μήνα Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕΑ θα λειτουργήσει πιλοτικά έως το τέλος του χρόνου, ενώ δέσμευση της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της ΔΕΘ, είναι από την 01.01.2017 και μετά να λειτουργήσει σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, την προηγουμένη διαβεβαίωσε ότι έχουν εξασφαλισθεί οι πόροι για τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Πόσα χρήματα θα λάβουν οι δικαιούχοι – Ποιοι Δήμοι εντάσσονται στο πρόγραμμα

Το επίδομα για κάθε μεμονωμένο ενήλικα είναι 200 ευρώ το μήνα, εφόσον δεν έχει άλλο εισόδημα. Σε περίπτωση που υπάρχει εισόδημα το κράτος θα συμπληρώνει το ποσό μέχρι τα 200 ευρώ. Για κάθε επιπλέον ενήλικα σε ένα νοικοκυριό θα καταβάλλονται επιπλέον 100 ευρώ, ενώ για κάθε ανήλικο μέλος θα καταβάλλονται επιπλέον 50 ευρώ. Μια τετραμελής οικογένεια θα μπορεί να λάβει οικονομική ενίσχυση έως 400 ευρώ το μήνα.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά τους 30 δήμους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Οι 30 δήμοι που θα χορηγήσουν το επίδομα είναι οι ακόλουθοι:

Νέα Ιωνία, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Φυλή, Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό, Αιγάλεω, Κερατσίνι – Δραπετσώνα, Νίκαια – Άγιος Ιωάννης Ρέντη, Πέραμα, Λαμία, Βέροια, Παύλος Μελάς, Κιλκίς, Κατερίνη, Ρέθυμνο, Γόρτυνα, Ορεστιάδα, Καβάλα, Άρτα, Ζάκυνθος, Λέσβος, Καλαμάτα, Σικυώνα, Κάλυμνος, Λέρος, Τρίκαλα, Ελασσόνα, Πύργος, Αιγιαλεία και Καστοριά.

Για τους κατοίκους των υπόλοιπων 295 Δήμων που δεν εντάσσονται στην πρώτη φάση της εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα συνεχιστεί να εφαρμόζεται το πρόγραμμα Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης με όλες τις παροχές του μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *