ροή ειδήσεων

Σύλληψη Ελληνίδας που μετέφερε 33 κιλά ηρωίνης στο Τσεσμέ


Αποδεικτική της ύπαρξης και λειτουργίας στα ελληνοτουρκικά νησιωτικά σύνορα κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης είναι η τρίτη σύλληψη, αυτή τη φορά από τις τουρκικές αρχές στο λιμάνι του Τσεσμέ, Έλληνα διακινητή ηρωίνης βάρους 32,850 κιλών!

Η σύλληψη, που γνωστοποιήθηκε χθες, έγινε το βράδυ της περασμένης Τρίτης 30 Αυγούστου στη διάρκεια τυπικού ελέγχου, στο τελωνείο του Τσεσμέ, των επιβατών του πλοίου της γραμμής προς Χίο. Οι εκπαιδευμένοι σκύλοι της Στρατοχωροφυλακής - η οποία έχει ενεργοποιηθεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό στα λιμάνια εξόδου της δυτικής Τουρκίας για το φόβο διαφυγής από τη χώρα χαρακτηριζομένων ως αντικαθεστωτικών Τούρκων πολιτών

- έδωσαν σήμα για την ύπαρξη ύποπτων αποσκευών σε αυτοκίνητο πολυτελείας με ελληνικές πινακίδες προερχόμενες από τη Θεσσαλονίκη.

Οι στρατοχωροφύλακες ψάχνοντας διαπίστωσαν τη ύπαρξη μιας κρύπτης το πίσω μέρος του πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου την οποία έσπασαν για να διαπιστώσουν ότι μέσα κρυβόταν σε πακέτα η μεγάλη αυτή ποσότητα ηρωίνης. Όπως είναι φυσικό συνελήφθη αμέσως η Ελληνίδα οδηγός του αυτοκινήτου, κάτοχος δυο διαβατηρίων (ενός ελληνικού και ενός ρωσικού).

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το πολυτελές αυτοκίνητο με την Ελληνίδα ιδιοκτήτρια μπήκε στην Τουρκία από το τελωνείο των Κήπων στις 20 Αυγούστου και κινήθηκε στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Εννιά μέρες μετά κινήθηκε παραλιακά προς τον Τσεσμέ απ' όπου προσπάθησε να περάσει στη Χίο.

Η τρίτη περίπτωση

Ας σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά τον τελευταίο μήνα που αποκαλύπτεται η διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης με τα πλοία της γραμμής από τα τουρκικά παράλια στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Στις 4 Αυγούστου με σκύλο ανίχνευσης της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής είχε βρεθεί σε κρύπτη άλλου αυτοκινήτου πολυτελείας με Έλληνα οδηγό ποσότητα ηρωίνης βάρους 50 κιλών. Το αυτοκίνητο είχε ελεγχθεί όταν ο οδηγός του προσπάθησε να το επιβιβάσει στο πλοίο της γραμμής Αϊβαλί

Μυτιλήνη.

Δυο μέρες μετά, στις 6 Αυγούστου, άλλη μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, βάρους 16,861 κιλών εντόπισε ο σκύλος ανιχνευτής του τελωνείου της Μυτιλήνης σε αυτοκίνητο πολυτελείας Έλληνα επιβάτη του πλοίου της γραμμής Αϊβαλί- Μυτιλήνη.

Συνολικά δηλαδή μέσα σε ένα μήνα σε τρεις περιπτώσεις Έλληνες πάντα διακινητές με αυτοκίνητα πολυτελείας με ελληνικά νούμερα προσπάθησαν να περάσουν στα νησιά του βορείου Αιγαίου με πλοία της γραμμής συνολικά σχεδόν 100 κιλά ηρωίνης.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *