ροή ειδήσεων

Κως: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών, κατασχέθηκαν 36 κιλά χασίς


Κύκλωμα που διακινούσε και εμπορευόταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης και κάνναβης) στην Κω εξαρθρώθηκε, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση, ενώ κατασχέθηκαν 36 κιλά κάνναβης και 630 γραμμάρια κοκαΐνης.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν πέντε άτομα, τέσσερις Έλληνες (τρεις άνδρες ηλικίας 32, 60 και 62 ετών και μία 26χρονη), καθώς και μία 27χρονη από τη Γεωργία.


Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται επιπλέον τρία άτομα, δύο Έλληνες, ηλικίας 37 και 49 ετών και ένας 25χρονος από την Αλβανία.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα κακουργηματικής και πλημμεληματικής φύσεως αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, της αποθήκευσης-κατοχής-διακίνησης-αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης διαμονής.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, μετά από έρευνα, που διήρκησε τους τελευταίους δύο και πλέον μήνες, κατάφεραν να εξακριβώσουν την ιεραρχική δομή και μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, την ταυτότητα των μελών, τις μεταξύ τους διασυνδέσεις και τις επιμέρους συνεργασίες με αλλά άτομα.


Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι τουλάχιστον κατά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ο 62χρονος, έχοντας αρχηγικό ρόλο, είχε συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείτο στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών και στο «ξέπλυμα χρημάτων» που αποκόμιζαν, μέσω επιχειρήσεων που λειτουργούσαν τα μέλη της.

Στην εγκληματική ομάδα είχαν ενταχθεί και συμμετείχαν όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, οι οποίοι ενεργούσαν υπό την καθοδήγηση του 62χρονου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *