ροή ειδήσεων

Απερρίφθη η αίτηση αποφυλάκισης του Ροδίτη που συνελήφθη στην Τουρκία με 50 κιλά ηρωίνης


Μια ακόμη σύλληψη και μια καταδίκη για ναρκωτικά στο νησί



Απορρίφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους του 31χρονου Ροδίτη κρεοπώλη, ο οποίος συνελήφθη στο Αϊβαλί της Τουρκίας, από υπαλλήλους του Τελωνείου στην περιοχή Ιψάλα, την 4η Αυγούστου 2016, για απόπειρα μεταφοράς και για κατοχή ποσότητας 49 κιλών και 428 γραμμαρίων ηρωίνης, σε 96 συσκευασίες, περιτυλιγμένες με χαρτί καρμπόν.

Οι Ροδίτες συνήγοροι υπεράσπισής του κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής, Ι. Ιωαννίδης και Γεώργιος Κυπραίος, παρότι έχουν την δυνατότητα από το Τουρκικό Δίκαιο να επανέρχονται μια φορά κάθε μήνα με νέα αίτηση αποφυλάκισης, έχουν αποφασίσει με τους Τούρκους συναδέλφους τους κ.κ. Μουσταφά Ισίκ και Οζτουρκέρ Ερνογάν, να προβάλουν τα υπερασπιστικά τους όπλα ενώπιον του δικαστηρίου, διότι η δίκη για την υπόθεση αναμένεται, εκτός απροόπτου, να προσδιοριστεί τους επόμενους δύο μήνες.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η τεράστια ποσότητα ηρωίνης βρέθηκε σε ένα αυτοκίνητο τύπου SUV μάρκας Volkswagen ο αριθμός κυκλοφορίας του οποίου είναι καταχωρημένος, στο όνομα του 31χρονου.

Ο 31χρονος δηλώνει θύμα Αλβανού, που του υποσχέθηκε αμοιβή ύψους 5.000 ευρώ για να μεταφέρει άγνωστο στον ίδιο αντικείμενο από την Τουρκία στην Αθήνα μέσω της Μυτιλήνης, διαβεβαιώνοντάς τον, όμως, ότι δεν πρόκειται για τίποτε παράνομο.

Οι δικηγόροι του 31χρονου έχουν υποβάλει μια σειρά από αιτήματα στις τουρκικές αρχές για να αποδείξουν ότι ο εντολέας τους δεν είχε καμία γνώση ότι μετέφερε ηρωίνη και συγκεκριμένα αίτημα για δακτυλοσκόπηση των συσκευασιών ηρωίνης που κατασχέθηκαν, έλεγχο από το video εξωτερικής μαγνητοσκόπησης στον χώρο στάθμευσης που είχε αφήσει το αυτοκίνητο και αίτημα για να εξεταστεί ιατρικά και ψυχιατρικά καθώς έχει υποστεί τραύμα στο κεφάλι στο παρελθόν και λαμβάνει αγωγή.

Επιπλέον διατείνονται ότι η κατάθεση που έδωσε, προανακρινόμενος, έγινε χωρίς την παρουσία διερμηνέα από την κατάσταση των δικαστηρίων και τυγχάνει άκυρη.

Πάντως αποδεικτική της ύπαρξης και λειτουργίας στα ελληνοτουρκικά νησιωτικά σύνορα κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης είναι η τρίτη σύλληψη, αυτή τη φορά από τις τουρκικές αρχές στο λιμάνι του Τσεσμέ, Έλληνα διακινητή ηρωίνης βάρους 32,850 κιλών.

Οι εκπαιδευμένοι σκύλοι της Στρατοχωροφυλακής η οποία έχει ενεργοποιηθεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό στα λιμάνια εξόδου της δυτικής Τουρκίας για το φόβο διαφυγής από τη χώρα χαρακτηριζομένων ως αντικαθεστωτικών Τούρκων πολιτών έδωσαν σήμα για την ύπαρξη ύποπτων αποσκευών σε αυτοκίνητο πολυτελείας με ελληνικές πινακίδες προερχόμενες από τη Θεσσαλονίκη.

Οι στρατοχωροφύλακες ψάχνοντας διαπίστωσαν την ύπαρξη μιας κρύπτης το πίσω μέρος του πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου την οποία έσπασαν, για να διαπιστώσουν ότι μέσα κρυβόταν σε πακέτα η μεγάλη αυτή ποσότητα ηρωίνης. Όπως είναι φυσικό, συνελήφθη αμέσως η Ελληνίδα οδηγός του αυτοκινήτου κάτοχος δυο διαβατηρίων (ενός ελληνικού και ενός ρωσικού).

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το πολυτελές αυτοκίνητο με την Ελληνίδα ιδιοκτήτρια μπήκε στην Τουρκία από το Τελωνείο των Κήπων στις 20 Αυγούστου και κινήθηκε στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Εννιά μέρες μετά κινήθηκε παραλιακά προς το Τσεσμέ απ’ όπου προσπάθησε να περάσει στη Χίο.

Δυο μέρες μετά, τη σύλληψη του Ροδίτη, στις 6 Αυγούστου άλλη μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, βάρους 16,861 κιλών εντόπισε ο σκύλος ανιχνευτής του τελωνείου της Μυτιλήνης σε αυτοκίνητο πολυτελείας Έλληνα επιβάτη του πλοίου της γραμμής Αϊβαλί -Μυτιλήνη.

Συνολικά δηλαδή μέσα σε ένα μήνα σε τρεις περιπτώσεις, Έλληνες πάντα διακινητές με αυτοκίνητα πολυτελείας με ελληνικά νούμερα, προσπάθησαν να περάσουν στα νησιά του βορείου Αιγαίου με πλοία της γραμμής συνολικά σχεδόν 100 κιλά ηρωίνης.


Καταδίκη για κατοχή ναρκωτικών

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών επέβαλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, όπως και πρωτοδίκως, στον 30χρονο υπήκοο Αλβανίας T. A. του V., που κρίθηκε ένοχος κατοχής ναρκωτικών.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη την 9η Σεπτεμβρίου 2008 και ώρα 23.30 στις Καλυθιές από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών των αστυνομικών ότι κατέχει και διακινεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε τοξικομανείς της Ρόδου, τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση. Οι αστυνομικοί τον παρακολουθούσαν ενώ μετέβαινε με δημόσιας χρήσης αυτοκίνητο από την πόλη της Pόδου στις Kαλυθιές.

Aντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών οι οποίοι προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν τράπηκε σε φυγή, ενώ απέρριψε στο έδαφος μια πλαστική σακούλα που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 510 γραμμαρίων περίπου.

Eν συνεχεία και μετά από επιστάμενες αναζητήσεις, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή στο Τσαΐρι, όπου κατά τη διάρκεια της σύλληψής του αντιστάθηκε με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του.

Απολογούμενος υποστήριξε ότι προόριζε τα ναρκωτικά για ιδίαν χρήση. Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.
vimatisko.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *