ροή ειδήσεων

Σεισμός 5 Ρίχτερ στον Μεσσηνιακό κόλπο


Σεισμική δόνηση 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον Μεσσηνιακό κόλπο. Πού εντοπίζεται το επίκεντρο


Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 10:20 το πρωί στην περιοχή της Μεσσηνίας, η οποία έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου.



Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο, ανάμεσα στη Μεσσηνία και στο νησάκι Βενέτικο.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο, πέντε χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κορώνης.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, «δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για τυχόν ζημιές από τον σεισμό», ενώ όπως πρόσθεσε, «υπήρξε μια μικρή ανησυχία στα σχολεία και οι μαθητές βγήκαν στα προαύλια».

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, Βόρεια των ακτών της Χάλκης και 387 χλμ. Ανατολικά, Βορειοανατολικά της Αθήνας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε Χάλκη και Ρόδο ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός και αρκετοί άνθρωποι βγήκαν έξω από τα σπίτια τους, όμως έως αυτή την στιγμή δεν έχει κληθεί η Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας. Προληπτικά έχουν βγει οχήματα της Πυροσβεστικής έξω στη Ρόδο για να κάνουν περιπολίες και να καταγραφούν τυχόν ζημιές ή ατυχήματα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *