ροή ειδήσεων

Συγκλονιστικό βίντεο από την πτώση του ΑΗ-64D Apache - Από θαύμα σώθηκαν οι χειριστές


Συγκλονιστικό βίντεο από την πτώση του ΑΗ-64D Apache που δείχνει ότι οι δύο χειριστές αλλά και δεκάδες πεζοναύτες είχαν πράγματι «Άγιο» και σώθηκαν κυριολεκτικά από θαύμα, είδε πριν λίγο το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο πιλότος προσπάθησε να ελέγξει την πτώση, αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να ανατραπεί. Είναι πραγματικά απίστευτο που σε μία τέτοια πτώση δεν υπήρξαν θύματα.

Οι χειριστές βγήκαν έξω με την βοήθεια των ανδρών του Στρατού που έσπευσαν σε δευτερόλεπτα στο σημείο και τους έσωσαν.

Στο βίντεο διακρίνονται πολλοί άνδρες που έχουν αποβιβαστεί στην παραλία την στιγμή που φτάνει το ελικόπτερο.

Μετά την πτώση άμεσα καταφθάνουν οι ελαστικοί λέμβοι του ΕΣ με τις οποίες έγκαιρα απεγκλώβισαν τους δύο χειριστές .

Οι δύο πιλότοι είναι καλά στην υγεία τους και το ελικόπτερο αξίας κάπου 45.000.000 ευρώ, υπάρχει περίπτωση να ανελκυστεί και να επισκευαστεί.»




Πλήγμα για την ΑΣ τα συνεχή ατυχήματα των AH-64DHA

Δυστυχώς οι απώλειες στα ελικόπτερα του 2ου ΤΕΕΠ είναι μεγάλες συγκριτικά με τον αριθμό και του χρόνου υπηρεσίας τους στην ΑΣ. Η ΑΣ είχε προμηθευτεί αρχικά 12 ελικόπτερα AH-64D εκ των οποίων τα 3 έφεραν το ραντάρ κατάδειξης στόχων APG-78 Longbow.



Από τα 12 ελικόπτερα έχουν καταστραφεί σε ατυχήματα τα τρία. Το πρώτο δυστύχημα έγινε στις 30 Ιουλίου του 2010 όταν ένα AH-64DHΑ κατέπεσε και συνετρίβει κατά τη διάρκεια άσκησης αυτοπεριστροφής με αποτέλεσμα τον θάνατο και των δύο πιλότων.

Το δεύτερο έγινε στις 2 Μαΐου του 2011 όταν ένα ελικόπτερο της ίδιας έκδοσης αναφλέγει από βλάβη στον κινητήρα του από άγνωστη αιτία κατά τη διάρκεια πτήσης. Ευτυχώς σε εκείνη την περίπτωση δεν είχαμε θρηνήσει θύματα. Μάλιστα το θέμα είναι ανοικτό για τοτ εάν η Boeing οφείλει βάσει την εγγύησης να αναπληρώσει το συγκεκριμένο ελικόπτερο.

Το σημερινό ατύχημα ήταν το πρώτο όπου το Apache έφερε το ραντάρ APG-78 Longbow. Έτσι δυστυχώς η σημερινή δύναμη του 2ου ΤΕΕΠ αποτελείται από 7 AH-64DHA + 2 (πλέον) AH-64DAH Longbow, ένα σύνολο δηλαδή 9 ελικοπτέρων από τα 12 αρχικά που είχαμε προμηθευτεί.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *