ροή ειδήσεων

Συγκροτήθηκε σωματείο στα ξενοδοχεία «AMILIA MARE» και «PARADISE VILLAGE»


Θορυβημένα τα αφεντικά επιχειρούν να στήσουν εργοδοτικό «αντι-σωματείο»

Τη συγκρότηση του Σωματείου Εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Ρόδου «AMILIA MARE» και «PARADISE VILLAGE» του ομίλου «Aldemar» ανακοινώνει η προσωρινή Διοίκηση του Σωματείου, καλώντας όλους τους εργαζόμενους στα δύο ξενοδοχεία να το αγκαλιάσουν στα πρώτα του βήματα και να το ισχυροποιήσουν με τη συμμετοχή τους σε αυτό.

Ταυτόχρονα, με την ανακοίνωσή της καταγγέλλει την προσπάθεια των αφεντικών να φτιάξουν εργοδοτικό «αντι-σωματείο» και καλεί τους εργαζόμενους οργανωμένα να αντιμετωπίσουν κάθε τερτίπι της εργοδοσίας.

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση της προσωρινής Διοίκησης του καινούργιου Σωματείου έχει ως εξής:

«Συνάδελφοι,

Μια ομάδα εργαζομένων του ξενοδοχείου μας, βλέποντας την κατάσταση που ζούμε όλοι καθημερινά, την ατέλειωτη δουλειά χωρίς ρεπό, τα συχνά εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες, την καθυστέρηση του μισθού δυο και τρεις μήνες αλλά και το ότι όποιος αντιδρά μπαίνει στο στόχαστρο, αποφασίσαμε ότι δεν πάει άλλο, είναι καιρός να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να οργανωθούμε.

Έτσι, μετά από κουβέντα, πολύ κόπο και εμπόδια έχουμε πλέον το αποκούμπι μας όλοι οι εργαζόμενοι. Το Σωματείο των εργαζομένων στο "Amilia Mare" και το "Paradise Village" είναι γεγονός!

Τώρα είναι ώρα να το αγκαλιάσουμε στα πρώτα του βήματα και να το κάνουμε ισχυρό όλοι οι εργαζόμενοι, να μη μείνει κανείς που δε θα γίνει μέλος. Τώρα μπορούμε να παλεύουμε οργανωμένα, με την ενότητα και τον αγώνα μας να σπάμε το φόβο και την τρομοκρατία.

Αυτό ακριβώς είναι που έχει θορυβήσει διευθυντές και αφεντικά και ψάχνουν τρόπο να φτιάξουν "αντι-σωματείο" "μαϊμού", κάλπικο, που θα στηρίζει την εταιρεία αντί να αγωνίζεται για τα δίκια μας. Είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσουν να σας πείσουν με το καλό και με το άγριο να υπογράψετε. Αν το δεχτείτε είναι σαν να τους δίνετε λευκή επιταγή να σας κάνουν ότι θέλουν. Να συνεχίσουν την απληρωσιά, να σας μειώσουν το μισθό, να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.

Θα ακούσετε πολλά για να σας φοβίσουν, να σας κρατήσουν μακριά, να σας αλλάξουν γνώμη. Θα ακούσετε πιθανόν ψευτιές για όσους μπαίνουν μπροστά για τα μέλη της προσωρινής Διοίκησης του Σωματείου μας. Στην πράξη θα φανεί πολύ γρήγορα με ποια πλευρά είναι ο καθένας. Όσοι βάλαμε το κεφάλι μας στο ντορβά παίρνοντας αυτήν την πρωτοβουλία για να αλλάξουν τα πράγματα είμαστε το ίδιο με εσάς, εργαζόμενοι απλήρωτοι, κουρασμένοι, αγανακτισμένοι. Προμηθευτείτε από τα μέλη της προσωρινής Διοίκησης μια αίτηση και γραφτείτε μέλη του Σωματείου.

Είμαστε σίγουροι πως σε ό,τι τερτίπι δοκιμάσει η εργοδοσία -και να είστε βέβαιοι θα δοκιμάσει πολλά- οι εργαζόμενοι από δω και πέρα θα το αντιμετωπίσουμε οργανωμένα. Όπως είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε την αλληλεγγύη συναδέλφων μας από άλλα ξενοδοχεία και άλλους κλάδους αν δοκιμάσει κανείς να απλώσει χέρι πάνω σε μας και το Σωματείο μας.

Καλούμε τους συναδέλφους από τα άλλα ξενοδοχεία της περιοχής μας που γνωρίζουμε ότι περνούν δύσκολα, να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, το δρόμο της οργάνωσης, γιατί είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους».

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/9/16 17:44

    KAΛΟΡΙΖΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΟΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *