ροή ειδήσεων

Δουλειά από το σπίτι; Τα υπέρ και τα κατά


Εάν έχετε ξεκινήσει να δουλεύετε από το σπίτιείτε γιατί κάνετε κάτι δικό σας
είτε γιατί αυτό απαιτεί το είδος της δουλειάς που κάνετε, μην αισθάνεστε άσχημα, δεν είστε οι μόνοι. ´Ολο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, εργάζονται καθημερινά σε κάποιο χώρο του σπιτιού τους, χωρίς να ξεκινούν το πρωί και να φεύγουν με προορισμό κάποιο χώρο εργασίας και χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κερδίζουν λιγότερα χρήματα ή ότι δεν απολαμβάνουν επιτυχίες.

Το να δουλεύει κάποιος από το σπίτι δεν σημαίνει ότι τεμπελιάζει, αλλά ότι είναι πιο ευέλικτος. Φυσικά, το να μην ανήκεις κάπου μπορεί να αποτελεί πρόβλημα, ειδικά σε ανθρώπους που είχαν συνηθίσει να βρίσκονται κάθε μέρα με κόσμο, να συμμετέχουν σε ομάδες, σε συσκέψεις, να ανταλλάσσουν αστεία, να διαφωνούν, να συνεργάζονται με κοινούς στόχους.

Το καθημερινό πρωινό της δουλειάς στο σπίτι, συμπεριλαμβάνει τον καφέ την ώρα που τον θέλουμε, το σάντουιτς όταν πεινάσουμε, τον υπολογιστή και τη μουσική μας αν θέλουμε, χωρίς να μας ενοχλεί κανείς με παρατηρήσεις και περιορισμούς. Από την άλλη όλο αυτό παρέχει ηρεμία, ασφάλεια, τηλεφωνικές συνομιλίες όταν και όπως κρίνουμε εμείς απαραίτητο να γίνονται και παρόλο το φόρτο δουλειάς που μπορεί να έχουμε μόνοι επιβάλλει στο εαυτό μας, τη δυνατότητα ενός γενναίου διαλείμματος, όταν το θελήσουμε.

Κι ενώ εσείς μπορεί να θεωρείτε ότι πνίγεστε στη δουλειά, μόνοι και χωρίς βοήθεια από πουθενά, να έχετε υπόψη σας ότι οι άλλοι, φίλοι, οικογένεια, συγγενείς κλπ. θεωρούν αυτονόητο ότι έχετε ελεύθερο χρόνο, άνεση και ηρεμία, δεδομένου ότι το πρωί δεν τρέχετε στα λεωφορεία και τα τρένα μέσα στο κρύο, δεν βάφεστε, δεν φοράτε τακούνια ή γραβάτα και σακάκι οι άντρες, δεν έχετε τον προϊστάμενο πάνω από το κεφάλι σας.

Σε όλα αυτά, μπορείτε να προσθέσετε τις έξτρα δουλειές ή "χάρες" που μπορεί να σας ζητήσουν μέλη της οικογένειάς σας που απασχολούνται σε θέσεις εργασιας με περιορισμένο χρόνο για τις προσωπικές τους δουλειές - όπως π.χ. μπορείς να πεταχτείς μέχρι την τράπεζα ή να πάρεις ψωμί από το φούρνο κλπ.- ακόμα και να φροντίσετε για λίγο το μωρό ή το σκύλο αν υπάρχει.

Κι ενώ εσείς πραγματικά δουλεύετε μέσα σ´αυτήν τη μονοτονία χωρίς βοήθεια, οι πολυάσχολοι με τις καριέρες και τα γραφεία, σας έχουν ήδη στο μυαλό τους, ένα με το σπίτι και ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, το μόνο που μπορείτε να κάνετε, ειδικά εάν είστε νέοι σε τέτοιου είδους δραστηριότητες και αισθάνεστε λίγο παραγκωνισμένοι, να περιμένετε να βρείτε εσείς πρώτα μια εσωτερική ισορροπία μεσα σε αυτήν τη διόλου εύκολη κατάσταση και τρόπο δουλειάς. Θα χρειαστείτε χρόνο για να συνηθίσετε και να πάψετε να αισθάνεστε ενοχές.

Για να αποφύγετε μερικές από αυτές, ακολουθήστε τα απλά τρiκ που θα σας βοηθήσουν να μην αισθάνεςτε ότι είστε στο σπίτι, γιατί απλά έχετε γρίπη και όπου ναναι θα ξαναβγείτε έξω. Για παράδειγμα, συνηθίστε να ντύνεστε, με ό,τι ρούχα σας αρεσουν, απλά, σπορ, δεν έχει σημασία, αλλά μην κυκλοφορείτε με πυτζάμες, παντόφλες, ρόμπες, κοκκαλάκια στα μαλλιά. Θα σας πάρει από κατω..

Κάντε τη δουλειά σας με σύστημα σαν να βρίσκεστε σε έναν κανονικό χώρο γραφείου, χωρίς να χαζεύετε βλέποντας βιντεάκια, ταινίες κλπ. στον υπολογιστή, αφήνοντας τη μισή δουλειά πισω. Θα έρθει μεσημέρι και δεν θα πιστεύετε ότι δεν έχετε κάνει και πολλά πράγματα, συν τις τύψεις σας και τη βαριεστημάρα.

Η αλήθεια είναι ότι θα σας λείπουν οι φίλοι, τα αστεία, οι ίντριγκες, τα κουτσομπολιά, τα μεσημεριανά διαλείμματα για φαγητό, τα καφεδάκια ή το ποτό με συναδέλφους στο τέλος της δουλειάς, αυτά δηλαδή που έχετε ζήσει ως τώρα και τα έχετε αφήσει πισω σας. Φτιάξτε εσείς λοιπόν μόνοι το ωράριο σας και όταν τελειώσετε τη δουλειά, ακολουθήστε το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας όπως κάνατε πάντα: παιδιά, ψώνια, καφέ με φίλους, βραδυνή έξοδος, ξεκούραση, άθληση.

Αν ακολουθήσετε κάποιο στοιχειώδες πρόγραμμα και οργάνωση, θα διαπιστώσετε σύντομα ότι δεν είναι και τοσο άσχημα τα πράγματα. Ότι είναι κι αυτό μια δουλειά και μάλιστα σκληρή. Ότι μπορείτε να νοιώθετε χαρά, αλλά και περηφάνεια για τους κόπους και τις προσπάθειές σας. Και στο κάτω κάτω τώρα, έχετε μάλλον καλύτερη όψη από πριν και περισσότερη όρεξη να βγείτε εξω και να χαρείτε.

Το κυριότερο: έχετε το χρόνο σας, είστε ελεύθεροι. Δεν χρειάζεστε άδεια πια για να πάτε ένα ταξίδι, ο υπολογιστής σας μαζί, είναι το γραφείο σας για να εργάζεστε σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρεθείτε. Και όταν θα κάθεστε σε ένα ωραίο καφέ μια όμορφης πόλης του εξωτερικού κάνοντας ταυτόχρονα τη δουλειά σας, μπορείτε να σκεφτείτε ότι αυτή η ζωή, μπορεί να είναι και συναρπαστική.

πηγή: premium.paratiritis

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *