ροή ειδήσεων

Προσοχή! Απάτη με τηλεφωνικές κλήσεις που γίνονται σε ανυποψίαστους συντοπίτες μας!

Μια... «γνωστή» απάτη σε βάρος ανυποψίαστων συντοπιτών μας (λογικά θα πρέπει να γίνονται και σ΄ άλλες περιοχές της χώρας), έκανε και πάλι την... εμφάνισή της προκαλώντας τον δικαιολογημένο προβληματισμό αλλά και την ανησυχία μήπως μ΄ αυτό τον τρόπο οι άγνωστοι κομπιναδόροι υποκλέπτουν χρήματα μέσα από μονάδες που χρεώνονται οι !

Πιο συγκεκριμένα, και ύστερα από καταγγελία που μας έγινε από κάτοικο της Κρεμαστής (αλλά κι από έναν άλλο, της Ιαλυσού), δέχθηκε τηλεφώνημα με ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο, ανάμεσα στ΄ άλλα, έλεγε τα εξής:

"Ότι, είναι από μια μεγάλη οικοδομική εταιρεία και πως είμαι η τυχερή που επιλέχθηκα, καθώς κέρδισα μια μεζονέτα 110 τ.μ.! Και πως για περισσότερες πληροφορίες θα έπρεπε να πατήσω το νούμερο 9. Εγώ επειδή φοβήθηκα, ότι μπορεί να χρεώνεται ο λογαριασμός του τηλεφώνου μου το έκλεισα. Μήπως έχετε ακούσει κάτι σχετικό;", μας είπε η συμπολίτισσά μας.

Αυτά, λοιπόν, μας είπε η αγαπητή φίλη, από την Κρεμαστή. Βέβαια, εκείνο που καταφέραμε και μάθαμε προκειμένου να ενημερώσουμε τον κόσμο, είναι ότι:

Πρόκειται για μια «εφευρετικότητα» με άψογο σχεδιασμό, και άρτια οργάνωση. Αν μάλιστα σ΄ αυτά προσθέσουμε τη μεγάλη «δεξαμενή» ευκολόπιστων πολιτών (που βεβαιωμένα διαθέτει η χώρα μας), το κόλπο που φέρεται να εμπνεύστηκαν διαθέτει όλα τα "συστατικά" του τέλειου «εγκλήματος».


Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι, έως σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα την έχουν "πατήσει", καθώς έχουν σηκώσει το σταθερό ή το κινητό τους τηλέφωνο για να ακούσουν ένα ηχογραφημένο μήνυμα που τους ενημερώνει ότι, «κέρδισαν μια διώροφη μεζονέτα σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στη Χαλκιδική αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ», δώρο της κατασκευαστικής εταιρείας.


Και την "πάτησαν" γιατί η υπόθεση έχει και συνέχεια. "Τα θύματα" θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες, να πατήσουν κάποιον αριθμό για να μάθουν, -υποτίθεται, - περισσότερα, κι εκεί "κρύβεται" η απάτη. Διότι η φωνή που ακούγεται από την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής «διευκρινίζει» ότι δεν κέρδισαν ένα σπίτι, παρά μόνο τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια κλήρωση μ΄ αυτό ως έπαθλο.

Για να συμβεί όμως, αυτό, θα πρέπει να καλέσουν και πάλι σ΄ έναν άλλο τηλεφωνικό αριθμό. Αλλά, οι "έξυπνοι" παραλείπουν να ενημερώσουν τον κοσμάκη για μια "μικρή" λεπτομέρεια: Ότι, τα τηλεφωνήματα γίνονται σε γραμμές υψηλής χρέωσης (τα πρώην 090). Εκεί, μετά μια σύντομη αναμονή (με τη γωστή δήθεν δικαιολογία, «λυπούμαστε για την καθυστέρηση, παρακαλώ περιμένετε»), απαντάει μια τηλεφωνήτρια η οποία, αφού ζητάει τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου (όνομα, αριθμό ταυτότητας, διεύθυνση, μέχρι και... ΑΦΜ), του δίνει τον «χρυσό» κωδικό. Και, στο μεταξύ, το «ρολόι» γράφει...

Μια παρόμοια, λοιπόν, «ιστορία», εξιχνιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Οι καταγγελίες από πολίτες που είδαν φουσκωμένους τους τηλεφωνικούς τους λογαριασμούς άρχισαν να συσσωρεύονται. Έτσι, το Τμήμα Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα.

Όπως αποκαλύφθηκε, πίσω από την απάτη βρίσκονταν πατέρας και κόρη, 74 και 45 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι με δόλωμα την κλήρωση για μια μεζονέτα στη Χαλκιδική (δήθεν για τον εορτασμό των δέκατων γενεθλίων της εταιρείας τους), είχαν νοικιάσει γραμμή υψηλής χρέωσης μέσω της οποίας έπειθαν ανυποψίαστους πολίτες να τους αποκαλύψουν τα προσωπικά τους δεδομένα, άγνωστο για ποια μελλοντική χρήση.



Σύμφωνα με την αστυνομία, μέχρι το Νοέμβριο θύματα είχαν πέσει περισσότερα από 6.700 άτομα, ενώ το ποσό που έχει εισπραχθεί υπερβαίνει τα 60.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως προέκυψε, μεζονέτα δεν υπήρχε, αλλά σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ιδιοκτήτριας της κατασκευαστικής εταιρείας, «θα χτιζόταν μετά το τέλος της κλήρωσης» . Από την έρευνα των ανδρών της Ασφάλειας, επίσης, διαπιστώθηκε ότι η «έδρα» της επιχείρησης ήταν ένα άδειο διαμέρισμα. Εις βάρος των ιδιοκτητών της εταιρείας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών, για παράβαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για απάτη.
Προσοχή, λοιπόν, και καλό θα είναι όταν σας παίρνουν τηλέφωνο από τέτοιες γραμμές να το κλείνετε αμέσως για να αποφεύγετε κάθε περαιτέρω «παγίδες»!..

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *