ροή ειδήσεων

Μεγάλες εκπτώσεις για τις φθινοπωρινές αποδράσεις


Mε εκπτώσεις που ξεπερνούν ακόμη και το 70% επιχειρούν οι ξενοδοχειακές μονάδες να κινήσουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων για την πραγματοποίηση φθινοπωρινών ταξιδιωτικών αποδράσεων.

Σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποίησε η «Κ», την πολιτική των εκπτώσεων και των προσφορών ακολουθούν αυτήν την περίοδο ξενοδοχειακές μονάδες σχεδόν απ’ όλους τους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας. Η προσαρμογή των τιμών σε χαμηλότερα επίπεδα είναι επιβεβλημένη για την ενίσχυση των κρατήσεών τους, με δεδομένη την κρίση που διέρχεται τα τελευταία χρόνια ο εγχώριος τουρισμός. Πέραν των προσφορών και εκπτώσεων από τους διαδικτυακούς παρόχους ταξιδιωτικών υπηρεσιών, ελκυστικά οικονομικά πακέτα διαθέτουν αυτήν την εποχή στην αγορά και τα τουριστικά γραφεία.

Ενδεικτικό της κρίσης που περνάει ο εγχώριος τουρισμός είναι ότι, από 3,8 δισ. ευρώ που είχε φθάσει η τουριστική δαπάνη το 2008, τα τελευταία χρόνια κινείται σε ετήσια βάση πέριξ του 1,5 δισ. ευρώ. Επίσης τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Ελληνες έχουν περιορίσει τις ημέρες των διακοπών τους, αλλά και τις καταναλωτικές τους συνήθειες εντός και εκτός ξενοδοχείων.

Η έρευνα της «Κ» πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες μέσω δημοφιλούς διαδικτυακού τόπου για κρατήσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου (τέσσερις διανυκτερεύσεις). Οι κρατήσεις αφορούν τη διαμονή δύο ατόμων. Οι τιμές ανεξαρτήτως κατηγορίας του τουριστικού καταλύματος ξεκινούν από 60 ευρώ. Εάν πρόκειται για 4 αστέρων ξενοδοχείο, οι τιμές ξεκινούν από 108 ευρώ.

Αναλυτικά, στη Ρόδο οι τιμές για τις 4 διανυκτερεύσεις των δύο ατόμων ξεκινούν από 72 ευρώ. Στα 4 αστέρων ξενοδοχεία οι τιμές ξεκινούν από 192 ευρώ. Επίσης καταγράφονται εκπτώσεις έως και 53%. Η μέση πληρότητα στις μονάδες που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του ο διαδικτυακός τόπος στη Ρόδο φθάνει για τη συγκεκριμένη περίοδο στο 55%.

Στην Κέρκυρα οι τιμές ξεκινούν από 60 ευρώ και στα 4 αστέρων ξενοδοχεία από 188 ευρώ. Καταγράφονται εκπτώσεις έως και 73%. Η πληρότητα των μονάδων φθάνει στο 50%. Στη Μύκονο οι τιμές ανεξαρτήτως κατηγορίας ξεκινούν από 76 ευρώ, ενώ στα 4 αστέρων ξενοδοχεία από 230 ευρώ. Η μέση πληρότητα φθάνει στο 37%. Στα Χανιά οι τιμές ξεκινούν από 90 ευρώ, ενώ στα 4 αστέρων ξενοδοχεία από 160 ευρώ. Η μέση πληρότητα φθάνει στο 61%. Στο Ηράκλειο οι τιμές ξεκινούν από 72 ευρώ, ενώ στα 4 αστέρων ξενοδοχεία από 188 ευρώ. Η μέση πληρότητα διαμορφώνεται στο 57%. Στην Κω οι τιμές ξεκινούν από 70 ευρώ, ενώ στις 4 αστέρων μονάδες από 108 ευρώ. Καταγράφονται εκπτώσεις έως 25%. Στη Χαλκιδική οι τιμές ξεκινούν από 76 ευρώ και στα 4 αστέρων ξενοδοχεία από 230 ευρώ. Η μέση πληρότητα των μονάδων φθάνει στο 42%.

Στη Νάξο οι τιμές ξεκινούν από 60 ευρώ και στις 4 αστέρων μονάδες από 248 ευρώ. Στη Σκιάθο οι τιμές ξεκινούν από 160 ευρώ και στα 4 αστέρων ξενοδοχεία από 236 ευρώ. Η μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία που διαθέτει ο διαδικτυακός τόπος στο νησί φθάνει στο 35%. Στη Ζάκυνθο οι τιμές ξεκινούν από 60 ευρώ και στις 4 αστέρων μονάδες από 240 ευρώ. Η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων φθάνει στο 46%. Στη Μήλο οι τιμές ξεκινούν από 80 ευρώ και στις 4 αστέρων μονάδες από 400 ευρώ. Η πληρότητα των μονάδων φθάνει στο 42%.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *