ροή ειδήσεων

Κατηγορούμενος άρπαξε το ευαγγέλιο και το πέταξε στην εισαγγελέα

Ενα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, με έναν κατηγορούμενο να εκσφενδονίζει το ευαγγέλιο εναντίον της εισαγγελέως της έδρας.

Στο εδώλιο ήταν δύο νεαροί, που κατηγορούνται για ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ, τον περσινό Απρίλιο. Κατά την εισαγγελική πρόταση επί των ποινών, ο ένας από τους κατηγορούμενους σηκώθηκε, άρπαξε το ευαγγέλιο και το εκσφενδόνισε προς την εισαγγελέα της έδρας, με αποτέλεσμα να την πετύχει.

Στην αίθουσα επικράτησε αναστάτωση, με τους αστυνομικούς να ακινητοποιούν τον 28χρονο, ενώ άλλοι δημιούργησαν μία ασπίδα γύρω από την εισαγγελέα την ώρα που δικαστές και ένορκοι αποσύρονταν άρον άρον.

Η εισαγγελέας αιφνιδιάστηκε και έμεινε ακίνητη στη θέση της, αλλά δεν ανέφερε κάποιο τραυματισμό, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η δίκη διεκόπη και το δικαστήριο ζήτησε την εκκένωση του ακροατηρίου, ενώ το συμβάν καταγράφηκε στα πρακτικά και αναμένεται να κινηθεί ποινική διαδικασία εναντίον του δράστη. Το επεισόδιο σημειώθηκε, όταν στη διαδικασία παρενέβη λεκτικά ο πατέρας του 28χρονου, που απευθυνόμενος προς την εισαγγελέα είπε «ξεχάσατε τη θανατική ποινή».

Ο 28χρονος βαρύνεται και με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, καθώς κατά τη διαφυγή του πυροβόλησε δύο φορές με πιστόλι εναντίον αστυνομικού δικυκλιστή χωρίς όμως να τον πετύχει. Ο συνήγορός του χαρακτήρισε «θλιβερό» το περιστατικό και ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο.

Μετά από τη διακοπή, η δίκη συνεχίστηκε και το δικαστήριο καταδίκασε τον 28χρονο σε συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών. Νωρίτερα στην απολογία του, ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, τις οποίες χαρακτήρισε ως «κατασκευασμένες» εξαιτίας της «αναρχικής δράσης» του.

Ο 29χρονος συγκατηγορούμενός του ομολόγησε την ένοπλη ληστεία -η λεία της οποίας ήταν 7.100 ευρώ- και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών, αφού του αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά (πρότερος έντιμος βίος και ειλικρινής μεταμέλεια). Το δικαστήριο ανέστειλε την ποινή του για 4 χρόνια, υπό τον όρο ότι κατά το διάστημα αυτό θα παρακολουθεί θεραπευτικό πρόγραμμα λόγω της τοξικομανίας του.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *