ροή ειδήσεων

Νέα εφαρμογή βρίσκει μπαμπάδες κατά παραγγελία


Μια νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα προσφέρει τη δυνατότητα στις γυναίκες να επιλέξουν δότη
σπέρματος με τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν να έχει ο πατέρας του παιδιού τους...
Η εφαρμογή, η οποία δημιουργήθηκε από την Τράπεζα Σπέρματος του Λονδίνου, έχει ήδη αρχίσει να διατίθεται στη Βρετανία και οι μισές ιδιωτικές και δημόσιες κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης της χώρας έχουν ήδη υπογράψει σύμβαση με τη νέα υπηρεσία.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, οι γυναίκες μπορούν να ενημερώνονται για το ύψος, την εθνικότητα, το χρώμα των μαλλιών των πιθανών μπαμπάδων ενώ έχουν πρόσβαση ακόμα και σε ένα σύντομο βιογραφικό (ιατρικό ιστορικό, μορφωτικό επίπεδο, επάγγελμα, προσωπικότητα) των διαθέσιμων δοτών.

Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να γράψουν τα χαρακτηριστικά που θα προτιμούσαν να έχει ο δότης και να ειδοποιηθούν όταν αυτός θα είναι διαθέσιμος.

Η λειτουργία αναζήτησης στην εφαρμογή παρέχει μια λίστα των πιθανών μπαμπάδων - με τον τίτλο έναν αριθμό όπως "Δωρητής 1000" , "Δωρητής 1004» κοκ - με τα φυσικά χαρακτηριστικά τους να αναφέρονται παρακάτω.

Αφού η χρήστρια της εφαρμογής επιλέξει, θα πρέπει να κάνει ηλεκτρονική πληρωμή μέσα από αυτήν και στη συνέχεια το δείγμα παραδίδεται στην κλινική γονιμότητας που έχει επιλέξει. Το κόστος για ένα δείγμα είναι 950 στερλίνες.

«Με το app η εξεύρεση δότη γίνεται εξίσου εύκολη με την παραγγελία οποιουδήποτε άλλου προϊόντος», δήλωσε ο Kamal Ahuja επιστημονικός διευθυντής της Τράπεζας Σπέρματος του Λονδίνου στην εφημερίδα Sunday Times.

Σύμφωνα με τον ίδιο η online συναλλαγή επιτρέπει στη γυναίκα να έχει τον έλεγχο της ιδιωτικότητάς της, παραμένοντας στο σπίτι της και διαλέγοντας και αποφασίζοντας με την ησυχία της.

Παρόλο που η εφαρμογή πληροί τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η Αρχή Ανθρώπινης Αναπαραγωγής & Εμβρυολογίας (HFEA) της Βρετανίας, έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, με το επιχείρημα ότι ευτελίζει την διαδικασία της δωρεάς σπέρματος και της απόκτησης παιδιού.

stogiatro.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *