ροή ειδήσεων

Ρόδος: Γκρίνια για τα έσοδα, παρά την αύξηση της τουριστικής κίνησης


Να μην πανηγυρίζουμε για την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν γιατί τα έσοδα είναι μειωμένα, συνέστησε -με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού- ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Ματσίγκος.
Ακτινογραφώντας τη σεζόν, είπε ότι οι αφίξεις είναι αρκετά αυξημένες σε σχέση με πέρσι και λιγότερο σε σχέση με το 2014, τονίζοντας ότι οι επισκέπτες που επέλεξαν τη Ρόδο ήταν χαμηλού οικονομικού επιπέδου λόγω των προσφορών που έγιναν, με αποτέλεσμα να μην ξοδεύουν χρήματα και τα έσοδα να είναι μειωμένα εξ αυτού του λόγου, αλλά και εξ αιτίας της υπερφορολόγησης.
Ταυτόχρονα ανέφερε ότι δεν έγινε κάποια σοβαρή ενέργεια για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που θα μπορούσε να επιτευχθεί χάρη και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γειτονικές και ανταγωνιστικές αγορές.
«Δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε λοιπόν» είπε ο κ. Ματσίγκος, ανακοινώνοντας πως θα υποβάλλει εκ νέου στην αρμόδια υπουργό, αλλά και σε όλους τους φορείς, τις προτάσεις του Συλλόγου Διευθυντών για την επιμήκυνση της σεζόν.
Παρόμοιες απόψεις εξέφρασε και ο γραμματέας του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Νίκος Παπασταματίου, που επισήμανε ότι με την αύξηση του ΦΠΑ και την υπερφορολόγηση, η αγορά οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.
«Αριθμητικά είχαμε αύξηση των αφίξεων, αλλά οι τουρίστες δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα που επιθυμούσαμε. Στα μαγαζιά κυκλοφορούσε πράγματι πολύς κόσμος, λίγοι όμως κρατούσαν σακούλες» είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα σημείωσε πως με δεδομένη την αύξηση του ΦΠΑ, αλλά και την υψηλή φορολογία, η αγορά δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί στην πρόκληση της φοροδιαφυγής.
Αυτό που πρέπει να γίνει για την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τον Νίκο Παπασταματίου, είναι η στόχευση σε καλύτερης ποιότητας τουρίστες με μεγαλύτερη αγοραστική ικανότητα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *