ροή ειδήσεων

Αυτά τα φυτά φιλτράρουν καλά τον αέρα μέσα στο (κλειστό λόγω κρύου!) σπίτι

Με τον χειμώνα να “μας χτυπάει την πόρτα” και τη θερμοκρασία να αναμένεται σε λίγο να πέσει σημαντικά, τα παράθυρα στα σπίτια των περισσότερων ανθρώπων θα μένουν κλειστά τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Αυτό μειώνει τη δυνατότητα ανανέωσης και καθαρισμού του αέρα μέσα στο σπίτι από τον “φρέσκο” αέρα του περιβάλλοντος (έστω και σε συνθήκες πόλης!).

Υπάρχουν ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία έχουν μοναδικές ιδιότητες καθαρισμού της ατμόσφαιρας σε σπίτι που τα παράθυρα παραμένουν κλειστά, αφού φιλτράρουν αποτελεσματικά πολλές επικίνδυνες ουσίες στον αέρα.

Δείτε ποια φυτά είναι αυτά και πώς θα σας βοηθήσουν αν τα βάλετε μέσα στο σπίτι σας:

Χρυσάνθεμο



Η NASA ανακάλυψε ότι αυτό το φυτό καθαρίζει πολύ καλά τον αέρα σε εσωτερικούς χώρους. Φιλτράρει την αμμωνία, το βενζόλιο, την φορμαλδεΰδη και το ξυλόλιο.

Δράκαινα



Υπάρχουν πάνω από 40 είδη Δράκαινας. Αφαιρούν βενζόλιο, φορμαλδεΰδη, τριχλωροαιθυλένιο και ξυλόλιο από τον αέρα. Είναι, όμως, τοξικά φυτά για γάτες και σκύλους, οπότε αν έχετε κατοικίδια ζώα καλύτερα να τα αποφύγετε.

Φίκος



Είναι φυτά που μεγαλώνουν πολύ, ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους. Ο φίκος αφαιρεί το βενζόλιο, το τριχλωροαιθυλένιο και τη φορμαλδεΰδη από τον αέρα μέσα στο σπίτι.

Peace Lilly



Εκτός από όμορφα είναι και πολύ ανθεκτικά φυτά. Προτιμούν τα πιο σκιερά σημεία του δωματίου και δεν θέλουν πολύ πότισμα. Και αυτά αφαιρούν αμμωνία, βενζόλιο, φορμαλδεΰδη και τριχλωροαιθυλένιο από την ατμόσφαιρα.

Φτέρη





Προτιμάει τα δροσερά σημεία στον χώρο με μεγάλη υγρασία και όχι άμεσα εκτεθιμένα στο φως του ήλιου. Το μπάνιο για παράδειγμα είναι ένα τέλειο δωμάτιο για μια φτέρη. Θα απομακρύνουν επικίνδυνους ρύπους, όπως το ξυλόλιο και η φορμαλδεΰδη από τον αέρα στους εσωτερικούς χώρους.


Πηγη iatropedia

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *