ροή ειδήσεων

Ρόδος: Διαχρονική απαξίωση του Κτηματολογίου καταγγέλλει το ΤΕΕ


Την υποστελέχωση και τη διαχρονική απαξίωση του Κτηματολογίου Ρόδου από την πολιτεία, κατήγγειλαν χθες -σε κοινή συνέντευξη τύπου- ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Ιάκωβος Γρύλλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τοπογράφων Παναγιώτης Τσιράκος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Νίκωνας Κοψιάς.
Όπως ανέφεραν, στο Κτηματολόγιο σήμερα υπηρετεί ένας μόνο τεχνικός υπάλληλος με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην άσκηση επαγγέλματος των μηχανικών, στους πολίτες που ταλαιπωρούνται αλλά και στο κράτος που χάνει σημαντικά έσοδα.
Επιπρόσθετα επισημάνθηκε η προκλητική περίπτωση κακοδιαχείρισης και
κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος, από το γεγονός ότι ενώ προκηρύχθηκε διαγωνισμός προϋπολογισμού 2.300.000 € το για την ψηφιοποίηση και επεξεργασία των κτηματολογικών στοιχείων Δωδεκανήσου, το έργο που παράχθηκε από το 2009 οπότε και ξεκίνησε, ουδέποτε κατέστη λειτουργικό.
Το προσεχές διάστημα, όπως ανακοίνωσαν, θα υπάρχουν συνεχείς τεκμηριωμένες παρεμβάσεις και λήψη πρωτοβουλιών για την επίλυση των προβλημάτων που προαναφέρθηκαν.
Με επιστολή που απέστειλαν προς τον υπουργό Δικαιοσύνης με κοινοποίηση
προς τους βουλευτές του νομού, οι εκπρόσωποι των μηχανικών ζητούν άμεσα την έναρξη των διαδικασιών για τη στελέχωση του Κτηματολογίου Ρόδου με μόνιμο τεχνικό προσωπικό καθώς και τον εκσυγχρονισμό στην λειτουργία του.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *