ροή ειδήσεων

Τέλος η πρωινή προσευχή στα σχολεία με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας

Με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που μόλις σήμερα στάλθηκε στα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας καταργεί την πρωινή προσευχή. Για την ακρίβεια έχει απαλείψει οποιαδήποτε αναφορά στην πρωινή προσευχή, όπως γινόταν πάντα κάθε έτος.


Πρόκειται για μία ενέργεια η οποία σίγουρα θα πυροδοτήσει περαιτέρω όξυνση στις σχέσεις Εκκλησίας-κυβέρνησης, αλλά και μία απόπειρα αποκοπής της ορθοδοξίας από τους πιστούς...

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2016-17 (Αρ. Πρωτ.: 139808/Δ1/31-8-16), στην οποία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ η φράση «ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ»:

«Β. Φοίτηση και Σχολική Ζωή

1…….Στις 8.10, μετά το ηχητικό σήμα (κουδούνι), με ευθύνη των εφημερευόντων κλείνουν οι είσοδοι και οι μαθητές συγκεντρώνονται κατά τμήματα ή τάξεις στον προκαθορισμένο χώρο και τα τμήματα ή τις τάξεις επιτηρούν οι διδάσκοντες σε αυτά την 1η διδακτική ώρα. Εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων ο Διευθυντής του σχολείου ή αναπληρωτής του ή μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων προβαίνει σε πιθανές ανακοινώσεις-οδηγίες που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την μαθητική ζωή της συγκεκριμένης μέρας ή και σε γενικότερα θέματα. Μετά το πέρας της συγκέντρωσης οι μαθητές κατά τμήματα και οργανωμένα κατευθύνονται στις αίθουσες τους συνοδεία των εκπαιδευτικών που διδάσκουν την 1η ώρα……»

ΠΕΡΣΙΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2015-16 (Αρ.Πρωτ.Φ.3/1105/141440/Δ1/10-09-2015), στην οποία ΥΠΑΡΧΕΙ η φράση «ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ»:

27. Πρωινή Προσευχή -ανάρτηση σημαίας

Σύμφωνα με το ΠΔ 201/98 (ΦΕΚ 161 τ. Α’)- άρθρο 13, παρ. 5, εδάφ. α και β και παρ.10, εδαφ. δ, σας επισημαίνουμε ότι:
Α. Πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η προσευχή πραγματοποιείται στην αίθουσα κάθε τάξης. Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν υποχρεωτικά στην πρωινή προσευχή και στον εκκλησιασμό και επιβλέπουν τα τμήματά τους. Οι ετερόδοξοι μαθητές παρευρίσκονται με το τμήμα που ανήκουν στο χώρο της συγκέντρωσης χωρίς να συμμετέχουν στην προσευχή, τηρώντας απόλυτη ησυχία, σεβόμενοι τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους που προσεύχονται…

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/9/16 23:47

    Να πείτε σε αυτούς τους "αριστερούς" στα λόγια μόνο να κάνουνε την προσευχή τους κάθε μέρα και να παρακαλάνε να μην τους βρει κανένας που τους ψήφισε ΜΕ ΤΑ ΨΈΜΑΤΑ γιατί θα τους βουλώσει και το αριστερό και το δεξί για σιγουριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/9/16 01:19

    Καιρός ήταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/9/16 07:40

    ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΑΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ. ΟΥΤΕ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ" ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ. ΓΙΑ ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΜΗ ΒΓΕΙ Ο ΙΜΑΜΗΣ ΣΤΟΝ ΜΙΝΑΡΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΚΕΙ...ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ...
    ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΔΩ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΟΙΩΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ...ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΜΑΣ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/9/16 20:20

      Τώρα αυτό που κολλάει με τους Γερμανούς;;;;; Χριστιανοί αυτοί χριστιανοί και αυτοί που πήγαν εκεί. Αν λες για τις συνήθειες, ναι κλιματίστηκαν στις εκεί γερμανικές συνήθειες δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά αφού ήταν μειονότητα!!!
      Οσο για τον Ιμάμη ..... αν βάζεις την Ελλάδα στο ίδιο επίπεδο τριτοκοσμικού θεοκρατικού κράτους ..... ναι έχεις δίκιο!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/9/16 20:22

      Εγώ θα πρότεινα την μέση λύση, όποιοι θέλουν να πάνε σε ξεχωριστή αίθουσα να κάνουν την προσευχή της θρησκείας τους και όποιοι θέλουν να πάνε στις τάξεις τους!!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος5/9/16 11:07

    Χώρα: ΕΛΛΑΔΑ - Θρήσκευμα:ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ - Δεν έχουν δικαίωμα να καταργήσουν τα πιστεύω μας για μερικούς αλλόθρησκους που κατά επιλογή τους ήρθαν στην χώρα μας, πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *